Antena 3 CNN Actualitate Un sat întreg din Vrancea este terorizat de urşii care le-au mâncat animalele şi alimentele din gospodării

Un sat întreg din Vrancea este terorizat de urşii care le-au mâncat animalele şi alimentele din gospodării

Un sat întreg din Vrancea este terorizat de urşii care le-au mâncat animalele şi alimentele din gospodării
Sursa foto: Foto captura Antena 3
15 Iul 2014   •   14:41

Un sat întreg din Vrancea este terorizat de urşi. Localnicii sunt în pragul disperării, după ce urşii le-au mancat animalele din gospodării şi au ajuns să le intre incusiv în case. Unii s-au trezit cu urşii în bucătărie, la frigider.

De o săptămână sătenii din Lepşa sunt terorizaţi de urşi. Scenariul se repetă seară de seară. Cu puţin înainte de miezul nopţii, animalele coboară după mâncare şi dau iama în gospodării.

Când nu mai găsesc hrană, urşii atacă animalele din gospodării.

25 de animale din Lepşa au fost până acum mâncate de urşi. Sătenii se tem că ar putea fi şi ei atacaţi şi stau de pază în fiecare noapte.

Autorităţile cred că este vorba despre o ursoaică şi puii ei, relocaţi din judeţul Braşov. Animalele sunt însă tot mai agresive şi ar putea ataca în orice moment avertizează specialiştii.

Primarul comunei cere ajutorul Inspectoratului Teritorial Silvic, dar până acum nimic nu s-a schimbat. Mai mult, reprezentanţii instituţiei le-au transmis oamenilor că nu pot împuşca urşii pentru că sunt protejaţi prin lege.
 


×
Subiecte în articol: ursi
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close