Antena 3 CNN Actualitate Un secretar general din Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru luare de mită

Un secretar general din Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru luare de mită

Un secretar general din Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: toatapolitica.webs.com
09 Noi 2011   •   11:34

Un secretar general din Ministerul Sănătăţii a fost trimis în judecată pentru luare de mită. În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată trei şefi ai DSP Argeş. Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a luat şpaga pentru a le da celor trei subiectele de examen pentru ocuparea unor funcţii în DSP Argeş.

Gheorghe Sârb a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, informează Mediafax.


În dosar au mai fost trimise în judecată Anca Elena Alexandrescu, director executiv, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică şi Octavian Iordache, director executiv adjunct economic, toţi în cadrul DSP Argeş.

În 11 şi 13 octombrie 2010, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.


La concurs s-au înscris şi Anca Elena Alexandrescu, Mioara Bucur şi Octavian Iordache care deţineau deja funcţiile publice de conducere menţionate în baza unor ordine de delegare a funcţiei.

Gheorghe Sârb, în calitate de secretar general al Ministerului Sănătăţii şi de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiilor menţionate mai sus, a primit de la Alexandrescu, pentru toţi cei trei candidaţi, suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare.

În schimb , Alexandrescu le-a furnizat candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru ambele probe (scris şi oral) ale concursului.






×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close