Antena 3 CNN Actualitate Un şef din Poliţie a fost reţinut, după ce a încercat să mituiască un procuror

Un şef din Poliţie a fost reţinut, după ce a încercat să mituiască un procuror

Un şef din Poliţie a fost reţinut, după ce a încercat să mituiască un procuror
Sursa foto: Foto: toatapolitica.webs.com
02 Noi 2013   •   15:43
Şeful Biroului Urmăriri de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţene Constanţa, comisar-şef Ionel Cazacu, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a încercat să ofere mită 1.000 de euro unui procuror pentru o soluţie favorabilă într-un dosar în care era cercetată o altă persoană.
Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Direcţia Naţională Anticorupţie, comisarul-şef Ionel Cazacu este cercetat de către procurorii DNA-Serviciul teritorial Constanţa pentru complicitate la dare de mită, în acest dosar fiind cercetat şi un alt bărbat, Nicolaie Irimia, sub acuzaţia de dare de mită.
Conform sursei citate, Nicolaie Irimia, prin intermediul comisarului-şef, i-a oferit denunţătoarei, procuror al Parchetului Tribunalului Constanţa, suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, pentru ca procurorul să adopte o soluţie de netrimitere în judecată într-un dosar penal în care Irimia era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice. 
Suma de 1.000 euro i-a fost dată de către Ionel Cazacu unui alt denunţător, care urma să faciliteze predarea banilor către procuror. 
Sâmbătă, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a comisarului-şef Ionel Cazacu şi a lui Nicolaie Irimia, urmând ca aceştia să fie duşi la Curtea de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Carmen Şerbănescu, a declarat, sâmbătă, că Ionel Cazacu a fost suspendat din funcţie de către conducerea Inspectoratului, conform Mediafax.

×
Parteneri
Noi vouchere și ajutoare pentru români! Anunțul lui Boloș
x close