Un senator cere expulzarea persoanelor care vorbesc despre autonomie: 'Povestea asta cu UDMR îmi creează greață'

09 Mai 2020   •   18:12
Un senator cere expulzarea persoanelor care vorbesc despre autonomie: 'Povestea asta cu UDMR îmi creează greață' Facebook

Senatorul PMP Lucian Iliescu a afirmat ieri că ia în calcul propunerea un proiect de lege pentru expulzarea tuturor celor care vorbesc despre autonomie în România. De asemenea, el scrie pe Facebook că susține scoaterea UDMR în afara legii, calificându-i pe liderii Uniunii drept „acesti domni mongoli”.

Într-o postare pe Facebook, plină de greșeli de ortografie, senatorul spune că „povestea asta cu UDMR îmi crează (sic!) greață si disconfort lingvistic”.

„Partidele românești s-au folosit în cei 30 ani de aceasta uniune a maghiarilor, practic un ONG, să pună și să dea guverne jos fără să anticipeze că zi de zi acești domni mongoli nu au decât un singur SCOP, autonomia pe orice criteriu, etnic, teritoriel, administrativ. (...) Sustin un proiect de lege privind scoaterea UDMR în afara legii.”, a scris Lucian Iliescu.

Senatorul PMP se arată nemulțumit că toate partidele s-au folosit de UDMR să pună sau să dea jos guverne „fără să anticipeze că zi de zi acești domni mongoli nu au decât un singur SCOP, autonomia pe orice criteriu, etnic, teritorial, administrativ”.

 

Parteneri
x close