Antena 3 CNN Actualitate Un singur medic, mii de bolnavi de cancer. Doctorul nu se poate pensiona pentru că nu are înlocuitor

Un singur medic, mii de bolnavi de cancer. Doctorul nu se poate pensiona pentru că nu are înlocuitor

Un singur medic, mii de bolnavi de cancer. Doctorul nu se poate pensiona pentru că nu are înlocuitor
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Oct 2014   •   17:06

În judeţul Tulcea există un singur medic oncolog pentru mai mult de patru mii de bolnavi. El s-a pensionat de curând şi a vrut să se retragă complet din sistem, dar după şapte zile de absenţă, a decis că trebuie să se întoarcă, pentru a nu-şi lăsa pacienţii să moară.

Medicul Nicolae Georgescu lucrează aproape fără oprire în spital, chiar dacă a ieşit în urmă cu aproape 3 luni la pensie. "Este foarte greu să faci faţă sarcinilor. În plus, sunt bolnavi care sunt internaţi în spital. O parte dintre ei fac chimioterapie citostatică, o parte sunt cazuri mai grave", a explicat medicul.

Pe lângă faptul că spitalul Judeţean are un singur medic oncolog, aceeaşi problemă a lipsei medicilor este şi la secţia de pediatrie.

Şi spitalul din Huşi se confruntă cu lipsa medicilor. Mai ales că la secţia de pediatrie, medicul care i-a aplicat tratament unei fetiţe de patru ani, fără să o testeze, iar apoi copilul a murit, s-a învoit pentru mai multe zile.


×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close