Antena 3 CNN Actualitate Un șlagăr al lui Mihai Constantinescu a fost cenzurat de comuniști! Chiar Elena Ceaușescu a fost deranjată de mesajul cântecului!

Un șlagăr al lui Mihai Constantinescu a fost cenzurat de comuniști! Chiar Elena Ceaușescu a fost deranjată de mesajul cântecului!

Un șlagăr al lui Mihai Constantinescu a fost cenzurat de comuniști! Chiar Elena Ceaușescu a fost deranjată de mesajul cântecului!
29 Oct 2019   •   20:46

Un șlagăr al lui Mihai Constantinescu a fost cenzurat de comuniști! 

Este vorba despre binecunoscuta melodie ”Sus în deal e-o casă”, un cântec de dragoste cu versuri dintre cele mai nevinovate, care a fost oprit de la difuzare, atât la Televiziunea Română, cât și pe postul național de radio, scrie Libertatea.

Artistul a povestit într-un interviu de ce s-a luat această decizie: "Cineva, cu exces de zel, a asociat casa din cântec cu viitoarea construcție-simbol a socialismului, Casa Poporului. ”Adică e casa pe care o construiește tovarășul Ceaușescu? Și ce, vrei să zici că acolo-i tovarășa Elena Ceaușescu? Nu se poate așa ceva!!!”, și-a amintit Mihai Constantinescu respectiva conversație.

”Aproape un an și jumătate n-a mai fost cântat. Poate se temeau că se puțeau face analogii. Mie mi s-a părut că ideea asta era cel puțin nebunească, dar… asta a fost”, a mai spus artistul.

Mihai Constantinescu a murit, marţi seară, la vârsta de 73 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat din luna mai.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa, decesul a fost constatat la ora 19,00.

Cântăreţul Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a fost internat pe 13 mai la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce suferise un stop cardiorespirator şi a fost resuscitat.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close