Antena 3 CNN Actualitate Semnal de alarmă: Metrorex se joacă cu vieţile călătorilor!

Semnal de alarmă: Metrorex se joacă cu vieţile călătorilor!

Semnal de alarmă: Metrorex se joacă cu vieţile călătorilor!
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2016   •   08:41

Specialiştii spun că disputa dintre pompierii ISU şi Metrorex, care nu vrea să remedieze neregulile ce pun în pericol viaţa călătorilor, este o formă de teatru absurd, în care instituţiile se amendează între ele fără ca neregulile să fie rezolvate.

Apa trece, pietrele rămân. Este deviza după care se pare că se ghidează conducerea metroului, care ignoră sancţiunile repetate ale pompierilor. Şefii Metrorex preferă astfel să plătească amenzile derizorii date de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) decât să se conformeze şi să remedieze neregulile care ar putea pune vieţile călătorilor în pericol, scrie adevarul.ro.

Metrorex a fost din nou amendată de ISU pentru că nu a fost rezolvată problema căilor de evacuare, blocate de turnicheţi sau chioşcuri.

Sociolog: Tot noi plătim amenzile

Specialiştii spun că amenzile se regăsesc în buzunarele bucureştenilor, nu în cele ale şefilor Metrorex, care sfidează sancţiunile ISU.

Este o problemă a relaţiilor dintre instituţiile statului, pentru că s-a ajuns la o formă de teatru absurd, în care instituţiile se amendează între ele – până la urmă noi suntem cei care plătim amenzile alea şi nu se întâmplă nimic. Metrorex este o instituţie a statului, chiar dacă e regie autonomă. Există un Consiliul de Administraţie, cu reprezentanţi ai statului, care în mod normal trebuia să acţioneze. Să-l dea afară pe directorul care răspundea de situaţia respectivă sau alte măsuri. Adică să se treacă de procedura asta la care s-a ajuns, în care instituţii ale aceluiaşi stat se războiesc între ele, să acţioneze coordonat“, afirmă sociologul Mircea Kivu.

 

×
Subiecte în articol: ISU metrou Metrorex
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close