Antena 3 CNN Actualitate Un șofer a primit o amendă, dar când a vrut să o plătească a avut parte de o mare surpriză. Ce a decis instanța

Un șofer a primit o amendă, dar când a vrut să o plătească a avut parte de o mare surpriză. Ce a decis instanța

Un șofer a primit o amendă, dar când a vrut să o plătească a avut parte de o mare surpriză. Ce a decis instanța
Sursa foto: Foto: Politia Romana/Facebook
14 Noi 2019   •   09:10

Un bărbat din Alba Iulia care a vrut să plătească o amendă primită, în trafic, de la un agent de poliție al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, dar a avut parte de o mare surpriză.

Şoferul şi-a dat seama când s-a dus la biroul de Taxe și Impozite să plătească amenda, iar funcţionara l-a întrebat cât are de plată, pentru că pe procesul verbal nu scrie suma, scrie alba24.ro.

Faptele sunt descrise în motivarea Judecătoriei Alba Iulia, instanță unde bărbatul a cerut anularea procesului verbal, iar magistrații s-au pronunțat asupra cauzei, la sfârșitul lunii octombrie. 

Într-o noapte de mai, în timp ce conducea și mai avea câteva sute de metri până sa ajungă acasă, bărbatul a fost oprit de către un echipaj de poliție al Inspectoratului Județean de Poliție Alba. Agentul constatator i-a solicitat actele de la mașină și i-a spus bărbatului că are un stop defect. Acesta i-a înmânat actele polițistului și i-a zis că va remedia defecțiunea când ajunge acasă, deoarece era foarte aproape de domiciliu.

”Cu toate acestea, polițistul i-a luat actele, s-a deplasat la mașina poliției, spunând petentului (n.r. șoferul în cauză) să aștepte până ce îi va întocmi un proces verbal cu cele constatate. După câteva minute, petentul a fost chemat de către agentul constatator, arătând că i s-a scris o amendă pe motivul că nu ar fi purtat centura de siguranță, agentul spunând că, dacă îl amendează pentru defecțiuni la sistemul de lumini, trebuie să îi rețină și certificatul de înmatriculare.

În timpul procesului, IPJ Alba a solicitat ca magistrații să admită plângerea bărbatului și să anuleze procesului-verbal contestat de către acesta. Drept urmare, instanța din Alba Iulia a admis cererea bărbatului, a anulat procesul verbal și l-a exonerat pe acesta de la plata amenzii de 290 de lei.

×
Subiecte în articol: amenda politist
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close