Antena 3 Actualitate Un stat membru cere Uniunii Europene să renunțe la ora de vară. Care este motivul

Un stat membru cere Uniunii Europene să renunțe la ora de vară. Care este motivul

de S.T.    |    27 Oct 2017   •   11:31
Un stat membru cere Uniunii Europene să renunțe la ora de vară. Care este motivul
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Guvernul finlandez ar trebui să acţioneze pentru ca Uniunea Europeană să desfiinţeze directiva privind ora de vară, a declarat joi un comitet parlamentar, scrie Reuters.
    
70.000 de finlandezi au semnat o petiţie cerând statului să renunţe la această practică. Când se trece la ora de vară, ceasurile sunt date cu o oră înainte pentru ca lumina zilei să dureze mai mult seara în timpul lunilor de vară. Comitetul a declarat că, după audierea mai multor experţi, a ajuns la concluzia că oamenii nu se adaptează fără probleme la aceste schimbări.
    
„Dereglarea” ceasurilor provoacă tulburări de somn pe termen scurt, reduce performanţa la locul de muncă şi de asemenea ar putea conduce la probleme grave de sănătate, potrivit comitetului.

„Obiectivul principal ar trebui să fie eliminarea modificărilor orei pe o bază uniformă în întreaga Uniune Europeană”, a adăugat comitetul parlamentar într-un comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close