Antena 3 CNN Actualitate Un sucevean, care a încercat să divulge salariul Andreei Esca, condamnat la un an de închisoare

Un sucevean, care a încercat să divulge salariul Andreei Esca, condamnat la un an de închisoare

Un sucevean, care a încercat să divulge salariul Andreei Esca, condamnat la un an de închisoare
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Dec 2010   •   13:14

Angajatul unei bănci din Suceava a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi o amendă penală de 5.000 de lei, după ce a încercat să divulge salariul Andreei Esca, relatează Monitorul de Suceava. Ciprian Ionuţ Enciu a contactat mai multe ziare de scandal din Bucureşti încercând să vândă informaţia cu 500 de euro. Însă publicaţiile au anunţat procurorii DIICOT, care l-au arestat.

Bărbatul era angajat la banca unde Andreea Esca îşi primeşte banii, şi aşa a reuşit să aibă acces la datele confidenţiale privind salariul acesteia. Ciprian Ionuţ Enciu a fost condamnat la un an cu suspendare pentru sustragere neautorizată din sistemul informatic al băncii, în timp ce pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, bărbatul a primit trei luni, de asemenea cu suspendare.

Judecătoria Suceava a decis că pentru divulgarea secretului profesional, trebuie aplicată o amendă penală, de 5.000 de lei. În plus, lui Enciu I s-a impus şi plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 6.000 de lei. Sentinţa de marţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Suceava.

×
Subiecte în articol: andreea esca Suceava salariu banca
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close