Antena 3 CNN Actualitate Cruzime fără margini. Un tânăr a asmuțit un câine de luptă să ucidă un alt patruped, prins în laț

Cruzime fără margini. Un tânăr a asmuțit un câine de luptă să ucidă un alt patruped, prins în laț

Un tânăr de 22 de ani și-a asmuțit câinele de luptă să ucidă un alt patruped prins în laț. Scenele înfiorătoare s-au petrecut în luna februarie, în satul Hulubesti, din Argeș. Bărbatului i s-a deschis dosar penal pentru fapta sa.

Cruzime fără margini. Un tânăr a asmuțit un câine de luptă să ucidă un alt patruped, prins în laț
Sursa foto: Pexels
07 Iun 2020   •   15:47

”Fapta la care faceți referire este încă în lucru, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor. Din verificările efctuate de polițiști până în prezent, a rezultat că protagonistul filmării s-ar fi filmat singur, posibil în cursul lunii ianuarie 2020, când asmuțea un câine pe care îl deține asupra unui alt câine, inert, prin în laț. Fapta a fost sesizată în martie, de către proprietarul celuilalt câine care apare în filmare. Toodată, a rezultat că tânărul în cauză nu mai deține câinele din filmare, care ar fi fost înstrăinat anterior momentului în care polițiștii au fost sesizați.” a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Argeș, la Antena 3.

Organizațiile non-guvernamentale care se ocupă de protecția animalelor solicită înființarea Poliției Animalelor, dar mai întâi este nevoie de modificarea legii existente pentru ca astfel de fapte să fie aspru pedepsite. 

”Scursură umană! Numele individului este Amizica Nuta, locuieste in satul Hulubesti, comuna Bughea de Jos, judetul Arges. Astăzi am primit imaginile, dar fapta se petrece în februarie! Cine era ministru atunci? Același care ne anunță acum, în iunie, că "vă face" #PolitiaAnimalelor! Ce s-a întâmplat din februarie până în iunie cu acest nenorocit ? Înțelegeți de ce nu cred că vor face ceva ⁉️”, a scris pe Facebook, Tudor Ionescu, consilier ALDE, cunoscut activist pentru protecția animalelor.

El a făcut apel la Marcel Vela, să ia măsuri: ”Domnule Vela, cum de acest individ este încă în libertate?”

Cruzime fără margini. Un tânăr a asmuțit un câine de luptă să ucidă un alt patruped, prins în laț.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close