Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr de 21 de ani a cheltuit în şase luni peste 5.000 lei pe droguri şi etnobotanice

Un tânăr de 21 de ani a cheltuit în şase luni peste 5.000 lei pe droguri şi etnobotanice

Un tânăr de 21 de ani a cheltuit în şase luni peste 5.000 lei pe droguri şi etnobotanice
Sursa foto: Foto: iaundex.blogspot.com
14 Apr 2011   •   14:00

Un tânăr de 21 de ani, din Bucureşti, dependent de etnobotanice a cheltuit în jumătate de an, mai mult de 5.000 de lei şi a vândut toate bijuteriile de aur din casă pentru a face rost de bani pentru droguri.   

Acum, băiatul va fi internat la secţia de drogo-dependenţi de la spitalul de psihiatrie Sf Ioan din Iaşi şi încearcă să se lase de droguri.

Tânărul a început să consume etnobotanice din cauza anturajului. Familia a observat schimbarea de comportament a băiatului în urmă cu şase luni, când acesta a început să amaneteze lănţişoarele din aur pentru a-şi procura prafurile de la magazinele de vise.

"Era aerian, nu mai puteam comunica cu el şi în ultimul timp devenise chiar agresiv. Mă împingea, imi spunea că dacă nu îi dau bani e în stare să-mi facă orice. A luat foarte mulţi bani din casă, a amanetat tot aurul, ne-a disperat pe toată familia. Pur şi simplu dă bani pe fereastră la prieteni şi îi trimite drogul sus când noi dormim", a spus mama băiatului.
 
La sfatul femeii, tânărul a acceptat sa vină la Iaşi pentru a se trata. Din cauza drogurilor legale, corpul băiatului este plin de răni. Acum băiatul încearcă să se lase de droguri.

"Îţi pierzi sentimentele, nu vezi decât duşmani şi ură. D-asta am venit aici, că încă mai sper să mă tratez", a spus tânărul de 21 de ani.

"Este o formă severă de intoxicaţie, o formă de dependenţă cu injectarea acestor substanţe. Tânărul este în curs de stabilizare, în mod cert acest pacient va ajunge în clinica de droguri dependenţi", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul "Sf. Ioan" din Iaşi.

Autorităţile continuă lupta cu magazinele de vise, dar şi cu drogurile ilegale. La Ploieşti, procurorii DIICOT au făcut percheziţii la domiciliu. Aceştia au găsit  200 de pliculeţe de etnobotanice.

Proiectul de lege care prevede închisoarea pentru cei care comercializează aceste produse sub orice formă şi în orice mod în toată ţara încă nu a fost adoptat în Parlament.

 




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close