Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr din România a fost condamnat în Franţa pentru crearea unei scheme de angajare ilegală

Un tânăr din România a fost condamnat în Franţa pentru crearea unei scheme de angajare ilegală

Un tânăr din România a fost condamnat în Franţa pentru crearea unei scheme de angajare ilegală
Sursa foto: foto: Intact Images
16 Oct 2013   •   17:33

Un tânăr originar din România a fost condamnat de Tribunalul Corecţional din Perpignan, Franţa, pentru că a contribuit la angajarea, în mod ilegal, a unor compatrioţi, conform MEDIAFAX.
   
Bărbatul a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi în valoare de 11.800 de euro pentru că a fraudat schema de angajare, prin care mai multe persoane au obţinut un loc de muncă ilegal pe un şantier din sudul Franţei.
   
Şase muncitori români lucrau pe un şantier din crama Mas Ventous, "fără autorizaţie sau vreo declaraţie", relateazã France Bleu Roussillon.
   
Muncitorii "au fost recrutaţi în România, de către o întreprindere care avea o filială în Spania. Această filială propunea servicii şi forţă de muncă unei alte întreprinderi spaniole, care avea, la rândul său, un parteneriat de subcontractare cu o societate de construcţii din Pirineii de Est. Această schemă frauduloasă îl scutea pe angajator de plata unor taxe către toate părţile", potrivit aceluiaşi post de radio.

În plus, "muncitorii erau angajaţi în conformitate cu Codul Muncii român (...). Salariul nu depăşea 176 de euro pe lună".
   
"Începând din 31 decembrie, cetăţenii români nu vor mai avea nevoie de autorizaţie specială pentru a lucra pe teritoriul francez. Ei vor fi consideraţi cetăţeni europeni cu drepturi depline", conchide postul de radio.

×
Subiecte în articol: Franta roman condamnat
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close