Antena 3 CNN Actualitate Un taximetrist din Oradea susţine că deţine o treime din zăcământul de la Roşia Montană (VIDEO)

Un taximetrist din Oradea susţine că deţine o treime din zăcământul de la Roşia Montană (VIDEO)

Un taximetrist din Oradea susţine că deţine o treime din zăcământul de la Roşia Montană (VIDEO)
Sursa foto: Doru Alexandru Cosma
25 Aug 2009   •   11:05

Surpriză de proporţii printre cei interesaţi de mina Roşia Montană, acolo unde există cel mai mare zăcămînt de metale preţioase din Europa. Orădeanul Doru Alexandru Cosma, un simplu taximetrist, de 34 de ani pretinde că deţine acte care l-ar putea pune în posesia unei treimi din zăcămîntul cu pricina.

Doru Alexandru Cosma este un taximetrist de 34 de ani, din Oradea. În urmă cu mulţi ani a găsit cîteva documente, vechi, între care şi un certificat de acţionar al străbunicului său. Documentul s-a pierdut, dar în ultimii ani bărbatul a pornit o cercetare pe cont propriu. Omul spune că are dovezi incontestabile care atestă dreptul său de proprietate asupra unei părţi din zona Roşia Montană.

Taximetristul n-a intentat deocamdată un proces pentru a-şi revendica în instanţă drepturile, pentru simplul fapt că avocaţii pe care i-a consultat s-au dat deoparte când au conştientizat amploarea situaţiei.

Doru Alexandru Cosma susţine că nu va renunţa, însă, la dreptul său.

Aurul din Muntii Apuseni e aprig disputat de mai mulţi ani. Exploatarea de la Roşia Montană va fi realizată de o companie canadiană în parteneriat cu statul român şi este un proiect cu o miză fabuloasa. Zăcământul de la Roşia Montană conţine peste 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint, fiind considerat cel mai mare din Europa.



Antena 3

×
Subiecte în articol: taximetrist Rosia Montana
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close