Antena 3 CNN Actualitate Un tratament pentru bolnavii de cancer, retras de pe piaţa românească. De ce au luat autorităţile această măsură

Un tratament pentru bolnavii de cancer, retras de pe piaţa românească. De ce au luat autorităţile această măsură

Un tratament pentru bolnavii de cancer, retras de pe piaţa românească. De ce au luat autorităţile această măsură
31 Iul 2013   •   20:28

Pentru unii, banii sunt mai importanţi decât viaţa altora. Un tratament pentru bolnavii de cancer, extrem de scump, a fost retras de pe piaţă după ce chiar producătorul a descoperit medicamentul contrafăcut.

Este vorba despre medicamentul SUTENT de 50 mg. E un tratament folosit pentru cancerul renal şi pentru tumorile la stomac. Două serii din acest medicament au fost retrase din farmacii după ce producătorul a găsit aici, în România, un flacon contrafăcut. În Germania, tot într-o farmacie, a fost găsită o altă cutie cu acest medicament fals.

La acest moment nu se ştie unde şi cum a fost falsificat medicamentul, dacă şi câte pastile contrafăcute mai sunt la vânzare. E în plină desfăşurare o anchetă a Poliţiei şi cel mai probabil la finalul săptămânii vom avea mai multe informaţii.

Din nefericire, nu vorbim despre un caz izolat. Medicamentele false, mult mai ieftine decât originalul, reprezintă o piaţă care în 5 ani de zile a ajuns la 450 de milioane de euro.



×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close