Antena 3 CNN Actualitate Un tren a plecat din Gara de Nord fără călătorii care cumpăraseră bilet pentru cursa respectivă

Un tren a plecat din Gara de Nord fără călătorii care cumpăraseră bilet pentru cursa respectivă

O nouă situaţie revoltătoare, în care este implicată compania CFR Călători, a avut loc joi, în cea mai aglomerată gară a ţării. Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti, din cauza unei erori, potrivit ObservatorNews.

Un tren a plecat din Gara de Nord fără călătorii care cumpăraseră bilet pentru cursa respectivă
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Mia Lungu    |    22 Iul 2021   •   21:19

Garnitura care pleca la Buzău fusese anunţată la linia 5, dar a fost garată de fapt la linia 8. Fără ca pasagerii să fie informaţi, trenul a plecat la ora stabilită, în timp ce oamenii care au cumpărat bilet au rămas pe peronul indicat de tabelele de afişaj.  

Călătorii au aflat de eroare abia când au cerut explicaţii la biroul de informaţii. Drept compensaţie, pasagerii au primit bilete gratuite la următoarele curse cu destinaţia respectivă.

Separe că nu a fost singura greşeală, însă. O eroare similară s-a întâmplat şi în cazul trenului cu destinaţia Sibiu. Acesta fusese anunţat pentru linia 14, dar a fost garat la linia 10. În acest caz, din fericire, pasagerii au fost informaţi la timp de greşeală.  

Întârzieri de aproape o oră la trenurile de pe ruta București-Constanța

Trenurile de călători care circulă între Bucureşti şi Constanţa vor avea întârzieri de până la 40 de minute, a anunţat CFR, joi. Acestea sunt cauzate de faptul că în zona Feteşti, unde a deraiat ieri trenul marfar, se circulă pe un singur fir.

”Circulația feroviară între stațiile Bărăganu - Feteşti de pe magistrala 800 a fost redeschisă  pe un singur fir.

Trenurile CFR Călători de pe relaţia Bucureşti - Constanţa şi retur şi-au reluat circulaţia pe ruta iniţială, începând cu ora 04.30, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare pe Magistrala 800.

Astăzi, 22 iulie a.c., sunt posibile întârzieri de aproximativ 15 - 40 de minute pentru trenurile care tranzitează zona ce a fost afectată.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, a transmis CFR Călători într-un comunicat de presă.

În zona afectată de trenul deraiat s-a lucrat și în cursul nopții, pentru ca circulația pe cea mai aglomerată rută din această perioadă să poată fi reluată complet, fără întârzieri.

În cursul zilei de astăzi nu se vor mai face trasee pe rute ocolitoare, însă vor exista aceste întârzieri de maximum o oră.

Călători blocați în câmp, într-o căldură infernală, fără aer condiționat, într-un tren plecat din Constanța către București, weekendul trecut

Ore de coșmar pentru pasagerii unui tren care a pornit de la Constanța către București. Oamenii se plâng că trenul s-a oprit de mai multe ori, iar aerul condiționat nu funcționează din cauza unei defecțiuni la locomotivă.

Trenul IR 1993 de pe ruta Constanța - București are deja o întârziere de 90 de minute, iar oamenii stau în vagoane fără aer condiționat, la temperaturi estimate la peste 50 de grade.

CFR Călători a anunțat că duminică după-amiaza circulația a două trenuri de pe relația Constanța-București a fost afectată. Călătorii au fost evacuați după ce dintr-un tren a ieșit fum, iar un altul a avut întârzieri de peste 190 de minute după ce locomotiva s-a stricat.

Potrivit CFR Călători, trenul IR 1993 Mangalia – Bucureşti – Craiova a staţionat inițial în zona Medgidia din cauza lipsei tensiunii în linia de contact.

Apoi, în staţia Perişoru mecanicul a declarat locomotiva defectă. „O nouă locomotivă a fost trimisă din staţia Feteşti, preluând trenul în condiţii de siguranţă. Trenul a acumulat o întârziere de 140 de minute. În staţia Bucureşti Băneasa s-a defectat locomotiva. Trenul IR 1993 a plecat cu 192 de minute de întârziere, după ce mecanicul de locomotivă a remediat defecţiunea survenită”, au transmis reprezentanții companiei.

Conform acestora, în staţia Bucureşti Nord, călătorilor li se va oferi apă.

La trenul RE 8008 Medgidia – Bucureşti Nord a apărut o degajare de fum în staţia Jegălia.

Mecanicul locomotivei a apelat 112 şi a evacuat călătorii, care au fost preluaţi de trenul IR 1686 Constanţa – Braşov.

„Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, au mai transmis reprezentanții companiei.

 

×
Subiecte în articol: tren gara de nord calatorii bilet cursa
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close