Antena 3 CNN Actualitate Un vierme de 10 cm, scos din ochiul unui bărbat

Un vierme de 10 cm, scos din ochiul unui bărbat

Un vierme de 10 cm, scos din ochiul unui bărbat
Sursa foto: Foto: buletindecarei.ro
de M.Z.    |    12 Noi 2011   •   20:59

O partidă de pescuit de-acum două luni a fost cât pe ce să lase răni adânci în viaţa unui pescar gorjean. O banală ciupitură de ţânţar putea să-l facă pe om să-şi piardă vederea. Bărbatul a ajuns la medic cu dureri cumplite de cap. Şi, după o complicată intervenţie chirurgicală, aceştia i-au scos din spatele ochiului drept un vierme lung de aproape 10 centimetri.

Ionel Ciulin s-a dus la medic la Rovinari, în localitatea sa de baştină, la vreo săptămână după partida de pescuit pe care şi-o va aminti toată viaţa. Înţepătura de ţânţar se umflase.

A crezut că scăpase, dar, după câteva zile, ochiul a început din nou să i se umfle. Durerea a devenit insuportabilă. Medicii din Rovinari l-au trimis la Craiova, pentru investigaţii amanunţite. Medicii de acolo au decis să-l opereze. Abia în timpul intervenţiei chirurgicale, şi-au dat seama exact ce îl chinuia pe om.

Intervenţia a fost una extrem de rară, cursurile de specialitate vorbesc de o incidenţă de unu la 10.000 de cazuri. Practic, medicii au fost nevoiţi să opereze în spatele ochiului, în orbită. Nici specialiştii nu erau pregătiţi pentru ce aveau să găsească.

Omul este acum bine. Dacă, însă, nu se intervenea de urgenţă, omul risca să-şi piardă vederea. Exista, de asemenea, riscul unor complicaţii fatale.

Deşi cazul gorjeanului este unul extrem de rar, iată că n-ar trebui ignorate nici banalele înţepături de ţânţar, în cazul în care acestea nu trec în câteva ore şi devin supărătoare.

 





×
Subiecte în articol: vierme ochi pescar durere medici operatie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close