Antena 3 CNN Actualitate Un viitor curat şi mai verde. 22 aprilie, sărbătoarea oficială a planetei

Un viitor curat şi mai verde. 22 aprilie, sărbătoarea oficială a planetei

Un viitor curat şi mai verde. 22 aprilie, sărbătoarea oficială a planetei
Sursa foto: Foto: josleys.com
de S.T.    |    22 Apr 2013   •   17:24

Ziua Internaţională a Pământului este aniversată, în acest an, pe 22 aprilie, de miliarde de locuitori ai planetei prin intermediul unor evenimente având ca temă efectele schimbărilor climatice.

Potrivit Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în întreaga lume se derulează manifestări pe tema efectelor schimbărilor climatice şi acţiuni ce au ca scop găsirea celor mai eficiente modalităţi de protejare a mediul înconjurător, scrie Agerpres.

Ziua Pământului a fost iniţiată în anul 1970 de către senatorul american Gaylord Nelson, când populaţia SUA s-a confruntat cu creşterea accelerată a preţurilor la carburanţi şi un nivel din ce în ce mai ridicat al poluării aerului.

Potrivit Agerpres, evenimentele ecologice organizate, luni, implică eforturi comune de curăţare a plajelor, a albiilor râurilor sau a altor zone naturale.

Pentru marcarea Zilei Internaţionale a Pământului, Romfilatelia lansează o nouă emisiune de mărci poştale alcătuită dintr-un timbru poştal cu valoarea nominală de 5,00 lei şi un plic prima zi.

×
Subiecte în articol: Ziua Pamantului
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close