Antena 3 CNN Actualitate Una din trei femei este agresată în familie. România are nevoie de politici de combatere a acestui fenomen

Una din trei femei este agresată în familie. România are nevoie de politici de combatere a acestui fenomen

Una din trei femei este agresată în familie. România are nevoie de politici de combatere a acestui fenomen
Sursa foto: Foto: images.mid-day.com
18 Iul 2013   •   07:38

Una din trei femei este abuzată fizic şi psihic de către partenerul de viaţă. În anul 2012, cifrele prezentate la un simpozion ministerial indicau faptul că peste 1,2 milioane de femei sunt agresate în familie.

Dintre acestea, doar 1% depun plângeri în instanţă împotriva partenerilor violenţi.

Aceste date arată vulnerabilitatea crescută a femeilor în faţa bărbaţilor şi necesitatea unor politici de prevenire a unor astfel de evenimente prin  realizarea unor campanii de educare şi informare, care să ajute persoanele agresate.

Organizaţia de femei a Partidului Conservator a făcut un prim pas şi a  lansat un proiect naţional care să  vină în sprijinul acestor femei.

Este vorba despre un număr de telefon, 031 425 11, la care femeile care sunt abuzate emoţional sau fizic pot apela pentru a primi ghidare către centrele din ţară dar şi consiliere, a declarat Roxana Dumitrache, director de strategie şi comunicare în Partidul Conservator.

"Avem de luptat cu o disfuncţie legislativă: diferenţa dintre momentul în care o femeie se duce la poliţie şi face o plângere că a fost agresată şi până la momentul soluţionării, este, în România, de 33 de zile. Putem să ne imaginăm ce se întâmplă în acest timp cu femeia respectivă care se întoarce în domiciliul în care ea este captivă" a mai spus Roxana Dumitrache.



×
Subiecte în articol: Partidul Conservator
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close