Antena 3 CNN Actualitate Una dintre cele mai mari reţele, care fura petrol din conducte, a fost arestată

Una dintre cele mai mari reţele, care fura petrol din conducte, a fost arestată

Una dintre cele mai mari reţele, care fura petrol din conducte, a fost arestată
09 Dec 2008   •   20:23

20 de persoane, acuzate de furt de petrol au fost luate pe sus luni noaptea de procurori şi mascaţi. Locuinţe din trei judeţe au fost percheziţionate odată cu căderea celei mai mari reţele de furt din conducte din acest an. Se pare ca un jandarm era şi el în echipă.
Reţeaua acţiona simplu şi eficient. Asta spun anchetatorii despre reţeaua de hoţi de ţiţei. Primul pas îl făcea jandarmul care se asigura că nicio patrulă nu trece prin zona vizată şi apoi dădea semnalul.
Ca să scoată cât mai mult, cât mai repede, hoţii ataşau mai multe furtunuri în magistralele de transport ţiţei. Şi nu luau puţin. Marfa se scurgea în câteva cisterne de 40 de tone fiecare. Prada era dopozitată în multe locuri din Prahova, unde era prelucrată şi vândută cu ajutorul unor firme.
După o pândă de o noapte întreagă mascaţii au trecut la descinderi. Au fost vizate casele şefilor reţelei. În afara celor 400.000 de lei, bani găsiţi în locuinţele suspecţilor, mascaţii au descoperit şi un pistol mitralieră, plus mai multe revolvere. 17 persoane au fost reţinute şi sunt audiate de procurori.

Observator

×
Subiecte în articol: retea
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close