Antena 3 CNN Actualitate Anunț de ultimă oră privind unda de poluare de pe Dunăre, după ce 35 de tone de petrol au ajuns în râu, lângă România

Anunț de ultimă oră privind unda de poluare de pe Dunăre, după ce 35 de tone de petrol au ajuns în râu, lângă România

Autoritățile române au fost în alertă, după ce o undă de poluare de pe Dunăre s-a îndreptat cu repeziciune către țara noastră. Asta după ce 35 de tone de petrol s-au scurs în râu, ieri, în zona Cělarevo din Serbia.

Anunț de ultimă oră privind unda de poluare de pe Dunăre, după ce 35 de tone de petrol au ajuns în râu, lângă România
Sursa foto: Compartimentul de Comunicare și Relații cu Presa Administrația Națională „Apele Române”
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   15:14

Conform informațiilor primite de la echipele de intervenție ale Administrației Bazinale de Apă (Apele Române) Banat prezente încă din după-amiaza zilei de marți la granița României și având în vedere intervalul de timp scurs (peste 30 de ore), unda de poluare formată anterior pe Dunăre în zona Cělarevo (Serbia), la km 1287, a fost stopată înainte de a ajunge la granița României.

Astfel, datorită măsurilor de intervenție luate anterior de către echipele din Serbia, poluarea nu a avut impact transfrontalier.

Conform informațiilor primite de la echipele noastre, în tot acest interval de timp (de peste 36 de ore), la granița României cu Serbia nu s-au observat irizații petroliere, calitatea Dunării fiind în parametri normali.

Citește și: "Avem nevoie de un miracol!" | Titan trebuia să revină automat la suprafață în 24 de ore | Aerul de pe submersibil se termină la ora 15, ora României

×
Subiecte în articol: poluare petrol Dunare
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close