Antena 3 CNN Actualitate Undă verde de la Băsescu. Românii care au muncit în condiţii grele vor ieşi mai repede la pensie

Undă verde de la Băsescu. Românii care au muncit în condiţii grele vor ieşi mai repede la pensie

Undă verde de la Băsescu. Românii care au muncit în condiţii grele vor ieşi mai repede la pensie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Dec 2013   •   19:02

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea privind grupa I de muncă, astfel că aproape 60.000 de români vor putea ieşi mai repede la pensie.

De asemenea, potrivit acestei legi, unii dintre români vor beneficia şi de pensii mai mari, prin aplicarea unui coeficient special.

Mai mult, cei care au muncit 10 ani în condiţii foarte grele şi au un stagiu complet de cotizare de 35 de ani se vor putea pensiona cu cinci ani mai devreme.

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă înainte de anul 2001 vor beneficia de o reducere de trei ani la vârsta de pensionare pentru fiecare şapte ani munciţi în această grupă, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"Limita (de muncă în grupa respectivă — n.r.) este de 26 de ani şi peste iar reducerea maximă a vârstei de pensionare este de 13 ani", a precizat ministrul Muncii, potrivit Agerpres.

Legea prin care grupa I de muncă va fi luată în calcul la stabilirea vârstei de pensionare a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 17 decembrie.





×
Subiecte în articol: pensie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close