Antena 3 Actualitate Undă verde pentru biciclişti! Ce recomandă Poliţia Rutieră - VIDEO

Undă verde pentru biciclişti! Ce recomandă Poliţia Rutieră - VIDEO

27 Ian 2020   •   19:00
Undă verde pentru biciclişti! Ce recomandă Poliţia Rutieră - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Bicicliştii pot evita culoarea roşie a semaforului. Dar, atenţie! Vorbim de cazul în care aceştia merg pe trotuar pe lângă bicicleta şi ajung la un semafor pentru pietoni care este roşu. Ei se pot urca pe bicicletă şi trecând pe partea carosabilă, îşi pot continua drumul fără să mai aştepte culoarea verde a trecerii de pietoni. Deşi manevra este legală, cei mai mulţi biciclişti preferă să fie precauţi.

Matei circulă zilnic cu bicicleta în Bucureşti şi a văzut multe incidente în care au fost implicaţi biciclişti. De aceea, atunci când ajunge la un semafor care este roşu pentru pietoni, preferă să aştepte alături de aceştia, deşi legea îi permite să se urce pe bicicletă şi să îşi continue drumul pe carosabil.

Este varianta pe care o recomandă şi Poliţia Rutieră.

''Le recomandăm să traverseze partea carosabilă, pe trecerea pentru pietoni pe lângă bicicletă, deoarece atunci îndeplinesc condiţia de a fi pieton. În situaţia în care un biciclist merge pe partea carosabilă, trebuie să meargă pe un singur rând şi să respecte aceleaşi reguli de circulaţie, ca şi şoferii'', a spus un agent de poliţie.

Anul trecut, în Bucureşti au avut loc 50 de accidente grave produse din cauza bicicliştilor neatenţi. În urma lor, doi oameni au murit şi alţi 49 au fost răniţi grav.

 

×
Subiecte în articol: biciclisti politia rutiera

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close