Antena 3 CNN Actualitate Unde își pregătise Elena Udrea ascunzătoarea. Portița care ar putea să o scape de extrădare

Unde își pregătise Elena Udrea ascunzătoarea. Portița care ar putea să o scape de extrădare

Lovitură pentru Elena Udrea. Cererea ei de a fi lăsată în libertate în Bulgaria a fost respinsă de instanța de acolo. Așa că fostul ministru va rămâne în arest preventiv cel puțin până pe 14 aprilie.

Unde își pregătise Elena Udrea ascunzătoarea. Portița care ar putea să o scape de extrădare
de Gabriel Dano    |    10 Apr 2022   •   11:47

Există, însă, o portiță de scăpare de extrădare pe care ar putea să o speculeze Elena Udrea.

În primul rând, Udrea poate să scape de acest arest preventiv pe 14 aprilie. Avocata ei a spus deja că mâine va depune o contestație la Curtea de Apel din Sofia pentru a primi o măsură mai blândă. A încercat acest lucru și la tribunal.

Fostul ministru a spus inclusiv că are un contract de închiriere cu o durată de 7 ani în Bulgaria și că poate să aștepte procesul de predare în România în arest la domiciliu. Nu i-a convins, însă, pe judecătorii bulgari.

"Aceștia au spus că există pericolul ca Elena Udrea să fugă din Bulgaria și tocmai de aceea au considerat că ea trebuie să rămână în continuare în arest preventiv. Elena Udrea dorea, de fapt, să ajungă în Grecia și a prezentat documente în acest sens în instanță pentru că a cerut deja acolo azil politic", a spus trimisul special în Bulgaria Corina Matlinschi.

Noi dezvăluiri despre moartea afaceristului care a ajutat-o pe Elena Udrea să se ascundă în Costa Rica

Apar noi dedalii despre afaceristul Mihai Rădulescu devenit celebru odată cu stabilirea Alinei Bica și a Elenei Udrea în Costa Rica, atunci când le-a primit pe cele două într-unul dintre imobilele sale din ansamblul rezidențial pe care îl avea în San Jose.

Mihai Rădulescu provenea, să spunem, dintr-o zonă gri în ceea ce privește afacerile sale legale. El, practic, a ajutat-o pe Elena Udrea în Costa Rica şi să obțină o locuința şi să înțeleagă cum funcționează lucrurile acolo.

Cert este că acum 8 luni acesta a decedat, asta pentru că ar fi băut chiar din propriul produs pe care îl comercializa acolo în Costa Rica.

Este vorba despre alcool, dar nu era un alcool care să fie fabricat în condiţii în regulă. Drept urmare, aşa şi-a găsit sfârşitul şi odată cu el şi foarte multe dintre secretele Elenei Udrea, dar şi ale Alinei Bica pentru că el le cunoștea foarte bine. 

Elena Udrea va fi extrădată în România. Ea rămâne în arest până la judecarea apelului

Decizia de extrădare a fost luată de Judecătoria din Blagoevgrad în baza mandatului european de arestare.

Elena Udrea a decis să facă apel la Curtea de Apel din Sofia. Data apelului a fost stabilită pentru 14 aprilie.

Fostul ministru român a depus la instanța din Blagoevgrad și o cerere de azil politic în Grecia.

Elena Udrea a fost condamnată joi la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close