Antena 3 CNN Actualitate Unde merg românii să-şi petreacă noaptea dintre ani

Unde merg românii să-şi petreacă noaptea dintre ani

Unde merg românii să-şi petreacă noaptea dintre ani
Sursa foto: Foto: mediafax.ro
de M.Z.    |    19 Noi 2013   •   12:27

Tot mai mulţi români vor să-şi petreacă Revelionul în locuri exotice. Destinaţii precum Mexic, Maldive, Kenya au tot mai mult succes pe piaţa de turism din România. Totuşi, Grecia şi Turcia rămân locurile cele mai căutate de turiştii români.

Bugetul mediu alocat pentru o vacanţă în ţară este de, în medie, 270-370 de euro pentru o familie, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), iar pentru un concediu în străinătate cheltuelile ajung până la aproape 1.000 de euro.
 
Valea Prahovei, Poiana Braşov şi Bucovina sunt destinaţiile cele mai vândute de agenţiile de turism pentru vacanţa de iarnă.

Când vine vorba de vacanţe în străinătate Grecia, Turcia, Bulgaria şi Spania sunt ţările cele mai căutate de turiştii români.
 
Românii s-au arătat tot mai interesaţi de destinaţiile exotice precum precum Mexic, Maldive şi Kenya. Vânzările sunt în creştere pentru anul turistic 2013-2014, chiar dacă preţurile încep de la 1.500 de euro.

Turiştii români devin mai atenţi cu planificarea vacanţelor lor şi cumpără pachetele turistice în regim de early booking pentru care reducerile sunt la jumătate de preţ.

Oferte atractive de vacanţă au fost prezentate la târgul de turism care a avut loc în acest week-end în Capitală şi la care au participat 200 de companii. Peste 16.000 de persoane au venit la târg să se intereseze de concediu.

×
Subiecte în articol: revelion
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close