Antena 3 CNN Actualitate Ungaria anunţă primele cazuri de Flurona

Ungaria anunţă primele cazuri de Flurona

Apar tot mai multe cazuri de Flurona şi tot mai aproape de graniţele României.

Ungaria anunţă primele cazuri de Flurona
Sursa foto: Pedro Vilela/Getty Images
de Rafaelo Varga    |    05 Ian 2022   •   09:36

Vorbim de infectarea simultană cu virusul gripei şi cu SarsCov2. În România însă, nu se fac încă secvenţieri ca să vedem dacă avem pacienţi dublu infectaţi.  

Doi tineri cu vârste de sub 30 de ani din Ungaria s-au infectat simultan cu gripă şi COVID, fiind primele cazuri de Flurona din această ţară. 

Cazurile celor doi tineri au fost confirmate la laboratorul privat Neumann Labs, potrivit ziarului digital Nepszava. Ungaria devine a treia ţară din lume, care raportează aceste cazuri, după Israel şi Spania. Potrivit informaţiilor publicate marţi de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă deja 11 la sută dintre noile contagieri la nivel naţional. 

INSP este instutuția care va stabili când se vor face secvențieri pe Flurona, desigur că până acum, INSP nu a dat nicio directivă în acest sens și probabil nici nu o vă face până când într-un test PCR nu se vor arăta anomalii.

Practic în momentul în care vom avea anomalii la un astfel de test, va fi trimis la centru unde se fac secventieri și abia apoi aflăm dacă avem Flurona pe teritoriul României sau nu. Însă până acum nu s-a discutat nimic despre subiect, pentru că autoritățile nu simt amenințarea din aceasta direcție.

Până la data de 26.12.2021 au fost vaccinate antigripal 1.109.849 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.  

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Flurona
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close