Antena 3 Actualitate Ungaria va apela la UE pentru mediere în scandalul regionalizării

Ungaria va apela la UE pentru mediere în scandalul regionalizării

de Antena3.ro    |    23 Iun 2011   •   11:09
Ungaria va apela la UE pentru mediere în scandalul regionalizării
Sursa foto: Foto: iatatravelcentre .com
Lupta pentru împărţirea României în judeţe ajunge şi la Bruxelles. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Ungariei, Richard Horcsik, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că Ungaria ar putea apela la ajutorul UE în scandalul privind organizarea administrativ-teritorială.

Ştiu că este vorba despre o problemă internă a României, dar aş face următoarea observaţie: gata cu problemele interne şi cu politicile interne, fie ele ale României sau ale Ungariei! Suntem membri ai Uniunii Europene şi totul merge la Bruxelles”, a declarat Richard Horcsik.
 


În replic
ă la avertismentul oficialului maghiar, ministrul de externe Teodor Baconschi a făcut apel la calm în cadrul relaţiilor dintre ţara noastră şi Ungaria. Baconschi a ţinut să precizeze că nu se pune problema unei răciri a relaţiilor bilaterale.

În schimb, preşedintele Senatului, Mircea Geoană a atras atenţia că Budapesta nu trebuie să interfereze într-o problemă a statului român, în care nici Bruxelles-ul nu are vreun cuvânt de spus.
 


După săptămâni întregi de negocieri pe tema reorganizării administrative, preşedintele a venit miercuri cu o ofertă pentru UDMR: judeţele Harghita şi Covasna să îşi păstreze actualul statut. Noul proiect prevede ca cele două judeţe să nu intre in procesul de împărţire a ţării în mai multe regiuni.

Liderii UDMR spun c
ă nu le convine nici această variantă şi vor o regiune care să cuprindă şi judeţele Mureş, Bihor, Satu Mare şi Sălaj.

UDMR are timp până luni să hotărască dacă acceptă propunerea lui Traian Băsescu.
 

×
Subiecte în articol: Ungaria

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close