Antena 3 CNN Actualitate Ungureanu l-a demis pe Eugen Georgescu, din postul de vicepreşedinte ANRE

Ungureanu l-a demis pe Eugen Georgescu, din postul de vicepreşedinte ANRE

Ungureanu l-a demis pe Eugen Georgescu, din postul de vicepreşedinte ANRE
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Apr 2012   •   09:29

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat, joi seara, decizia de eliberare a lui Eugen Georgescu din postul de vicepreşedinte al Agenţiei de Reglementare în Energie (ANRE), arestat preventiv în urma acuzaţiilor formulate de procurori în dosarul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei, informează un comunicat al Guvernului.

Eugen Georgescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, joi, propunerea în acest sens făcută de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului de pe lângă ICCJ.

Decizia TB poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii îl acuză pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi ucidere din culpă.

Pe 19 februarie, o persoană a murit şi 20 au fost rănite în urma a două explozii produse în subsolul unui imobil din Sighetu Marmaţiei. Imobilul, care avea la subsol o discotecă, a fost distrus în urma deflagraţiilor.

Pe 13 februarie, la imobilul din Sighetul Marmaţiei s-a deplasat un angajat al SC Berg Sistem Gaz SA, care a montat un detector de gaze de interior, dar nu l-a putut pune în funcţiune în condiţiile în care acesta prezenta semnale care presupuneau faptul că există gaz natural în acea încăpere.

Acesta a fost motivul pentru care angajatul firmei s-a deplasat la sediu revenind cu un alt detector de acelaşi tip, dar în condiţiile în care şi acest detector a prezentat aceleaşi semnale angajatul SC Berg Sistem Gaz SA a recomandat proprietarului să scoată din priză detectorul montat, întrucât, în caz contrar, acesta ar fi închis automat alimentarea cu gaz. A doua zi, acelaşi angajat a revenit la imobil cu un al treilea detector de acelaşi tip, şi, fără să-l mai monteze pe perete, împreună cu proprietarul, au făcut verificări în toate încăperile apartamentului, la diferite înălţimi.

Peste tot detectorul de gaz prezenta semnal, dar angajatul SC Berg Sistem Gaz SA, apreciind că este vorba de semnal datorat vopselei lavabile folosită în urmă cu o lună la renovarea apartamentului, a recomandat din nou proprietarului ca aparatul de detectare să fie scos din priză.

Fostul administrator al firmei Berg Sistem, Răsvan Enache, arestat în cazul celor două explozii de la Sighet Marmaţiei, a fost eliberat din arest preventiv de CAB.

Procurorii afirmă că vicepreşedintele ANRE nu a luat măsurile prevăzute de lege şi propuse de agenţii constatatori, referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate inculpatei SC BERG SISTEM GAZ SA, cu toate că, atât în cursul lunii noiembrie 2007, cât şi în cursul anului 2008, a fost sesizat de către subordonaţii săi. Aceştia au efectuat controale la această firmă şi, cu privire la neregulile grave constatate l-au informat pe Eugen Georgescu.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close