Antena 3 Actualitate Ungureanu: "Reducerea CAS este doar un mesaj de încurajare, nimic mai mult"

Ungureanu: "Reducerea CAS este doar un mesaj de încurajare, nimic mai mult"

de L.D.    |    13 Mar 2012   •   23:54
Ungureanu: "Reducerea CAS este doar un mesaj de încurajare, nimic mai mult"
Sursa foto: foto: antena3.ro

Premierul Ungureanu susţine că între el şi preşedintele Traian Băsescu nu există o contradicţie privind recuperarea salariilor pentru bugetari şi reducerea CAS, afirmând că problema salarială era oricum "în mintea" guvernanţilor, iar mesajul privind scăderea CAS a fost doar unul de "încurajare".

"Tentaţia este să priveşti cele două opţiuni în contradicţie, când de fapt se succed în modul în care au fost expuse", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

El a arătat că recuperarea salarială era primul punct din programul de guvernare, "un scenariu care exista oricum în mintea noastră când am preluat guvernarea", în timp ce reducerea contribuţiilor de asigurări sociale s-a dorit a fi un semnal de încurajare către mediul privat, fără o dată certă de aplicare.

"Am simţit nevoia unui mesaj de încurajare către mediul privat, fără a spune că acest lucru se va întâmpla peste noapte. Am spus că mă interesează acest lucru, dar nu am dat un termen", a susţinut premierul.

El a arătat că reducerea CAS ar avea un impact foarte mare asupra deficitului structural "gravisim" al bugetului de pensii, admiţând însă în acelaşi timp că şi majorarea salariilor poate avea un impact serios.

"Ne interesează însă oportunitatea, capacitatea de aplicare în funcţie de spaţiul fiscal şi repronirea economiei prin consum", a adăugat Ungureanu.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3.


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close