Antena 3 CNN Actualitate Unifarm admite că a livrat măști periculoase în mai multe spitale: „Am stopat distribuția lor”

Unifarm admite că a livrat măști periculoase în mai multe spitale: „Am stopat distribuția lor”

Compania Unifarm confirmă că a distribuit măști periculoase către mai multe spitale și susține că, în 98% dintre unitățile medicale, acestea au fost deja înlocuite.

Unifarm admite că a livrat măști periculoase în mai multe spitale: „Am stopat distribuția lor”
05 Mai 2020   •   21:26

Compania Unifarm SA susține că măștile au fost cumpărate înainte de declararea acestora ca fiind periculoase și că aveau certificate de conformitate la momentul achiziției. Imediat după ce măștile au fost declarate neconforme, compania a cerut “imediat” retragerea lor din spitale, se arată într-un comunicat de presă pus la dispoziție de ziarul Libertatea.

“Compania Națională Unifarm a cumpărat mai multe tipuri de măști FPP2 de la diverși fabricanți, printre care și cele care poartă denumirea generică 'Daddy Baby'”, punctează Unifarm. Ulterior, după ce s-a emis alerta de către Info Cons, Unifarm spune că “am informat toate spitalele partenere despre acest lucru și le-am solicitat retragerea acestor măști în regim de urgență, pentru a putea fi înlocuite cu măști conforme”.

Unifarm menționează, în final, că nu a fost pusă în pericol sănătatea vreunui pacient ori cadru medical și că “măștile au fost înlocuite în 98% din spitale”.

 

 

×
Subiecte în articol: masti de protectie unifarm
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close