Antena 3 CNN Actualitate Uniformele şcolare ar putea deveni obligatorii

Uniformele şcolare ar putea deveni obligatorii

Uniformele şcolare ar putea deveni obligatorii
Sursa foto: uniforma scolara
20 Ian 2009   •   08:28

Violenţa din şcoli a devenit subiect de preocupare pentru oficiali. Ultimele cazuri înregistrate la nivelul ţării au convins inspectoratele să introducă unele măsuri. Printre ele, un proiect pilot prevede introducerea uniformelor şcolare la câte un liceu din fiecare sector al Capitalei.
De asemenea, Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a mai hotărât introducerea unor măsuri precum: prezentarea la orele de dirigenţie şi la şedinţele cu părinţii, pe marginea cazurilor reale de violenţăa, a îndatoririlor şi sancţiunilor ce pot fi aplicate elevilor; respectarea prevederilor Legii nr. 35/2007, privind obligativitatea purtării de către toţi elevii a însemnelor şcolare aprobate în unitatea de învăţământ respectivă; sancţionarea tuturor celor care nu respectă prevederea privind interzicerea fumatului în şcoli; interzicerea părăsirii de către elevi a unităţilor de învăţământ în timpul programului şcolar.
Potrivit datelor ISMB, în septembrie-octombrie 2008, în Bucuresti au fost înregistrate 16 cazuri de violenţă.
Conform, Legii nr. 35/2007 fiecare şcoală ar trebui să adopte pentru elevii săi cel puţin un semn distinctiv ? "ecuson, uniformă, eşarfa sau altele asemenea" - măsură ce nu a fost aplicată de aproape nici o şcoală. Aceasta mai prevede şi alocare de fonduri de către consiliile locale şi judeţene pentru securizarea unităţilor, măsură ce se împiedică de lipsa de fonduri, scrie România Liberă. În plus, neaplicarea prevederilor legii în cauză nu implică nici o sancţiune.
Acum, ISMB doreşte ca împreună cu primăria să demareze un proiect comun, la început pilot. Primăria ar urma să se ocupe de realizarea licitaţiilor pentru introducerea unor uniforme într-un liceu din fiecare sector al capitalei. În acest fel, se speră, violenţa din şcoli va fi redusă semnificativ.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Primăria Bucureşti
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close