Antena 3 CNN Actualitate Unitate modernă pentru arşi, deschisă la Spitalul Floreasca

Unitate modernă pentru arşi, deschisă la Spitalul Floreasca

Unitate modernă pentru arşi, deschisă la Spitalul Floreasca
09 Apr 2015   •   17:33
Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, prezent la inaugurare, a precizat că Spitalul de Urgenţă Floreasca are o unitate de elită, prima dintr-o serie care va avea cinci sau chiar şase unităţi de acest fel.
 
"Celelalte unităţi vor fi deschise pe structura centrelor universitare Cluj, Timişoara, Târgu Mureş. Este important să deschidem şi alte centre în ţară pentru a nu mai pierde timpul cu transportul pacientului", a mai spus ministrul.
 
La rândul lui şeful Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă de la Floreasca, Ioan Lascăr, a spus că această unitate este unică în România şi este realizată după toate rigorile internaţionale. 
 
"Acest proiect a demarat în urmă cu 15 ani. Prin amabilitatea şi contribuţia consistentă a Primăriei Sectorului 1, am reuşit într-o anumită etapă să ridicăm o parte din această construcţie. În final domnul ministru Bănicioiu ne-a ajutat cu fonduri consistente pentru dotarea acestei unităţi la nivelul exigenţei şi standardelor actuale", a spus Lascăr.
 
El a adăugat că unitatea are deasupra o uzină de aer steril, singurul aer care intră în unitate, prin plafon. De asemenea unitatea are o cameră pentru oxigenoterapie hiperbară, care poate fi utilizată pentru un singur pacient.
 
"Aceasta este unică două săli de operaţie în departament şi una la cronici, acum avem aici una pentru pacientul cu arsură gravă. Avem 3.500 de internări pe an. Această unitate este destinată în exclusivitate arşilor grav, cu peste 50% din suprafaţa corpului cu arsură profundă, estimăm că vor fi probabil câteva zeci pe an", a adăugat şeful clinicii
 
Noua unitate ar putea deveni operaţională în luna mai, după ce vor fi organizate concursuri pentru a fi angajaţi medici şi asistente.
Pentru amenajarea centrului ministerul a alocat în intervalul 2007-2014 peste patru milioane de euro.
 
 
 

×
Subiecte în articol: spitalul Floreasca
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close