Antena 3 CNN Actualitate Uniunea Europeană, indecisă cu privire la relaxarea restricțiilor de călătorie

Uniunea Europeană, indecisă cu privire la relaxarea restricțiilor de călătorie

Liderii europeni doresc să repornească economia țărilor membre. Totuși, un anumit sector al economiei pare să dea o mare bătaie de cap liderilor europeni: turismul.

Uniunea Europeană, indecisă cu privire la relaxarea restricțiilor de călătorie
Sursa foto: Pixabay
29 Apr 2020   •   21:41

Franța dorește să relaxeze restricțiile și să permită libera mișcare de pe 11 mai, însă Germania sfătuiește cetățenii să nu călătoarească până pe 14 iunie. 

Vacanțele de vară din acest an sunt puse sub semnul întrebării, iar nici măcar oficialii europeni nu se pot pune de acord asupra unui răspuns concret pe care să îl ofere cetățenilor, informează BBC. 

Liderii eurpeni discută cum să deschidă turismul atât în țările proprii cât și la nivel european. Turimul aduce  aproximativ 10% din banii Uniunii Europene iar țările membre încearcă să găsească o modalitate prin care să redeschidă turismul între țările membre. 

Companiile aeriene au fost puteric afectate de pandemia de coronavirus și cer schimbarea reglementărilor la nivel european, pentru a putea oferi vouchere pentră călătoriile pierdute în loc de a oferi banii înapoi, lucru care ar duce la falimentul multor companii aeriene europene. 

×
Subiecte în articol: relaxarea restrictilor
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close