Antena 3 CNN Actualitate Universitatea Bucureşti cere daune în dosarul Mineriadei: „Prejudiciul este destul de greu de cuantificat”

Universitatea Bucureşti cere daune în dosarul Mineriadei: „Prejudiciul este destul de greu de cuantificat”

Universitatea Bucureşti cere daune în dosarul Mineriadei: „Prejudiciul este destul de greu de cuantificat”
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
10 Mai 2017   •   14:45

Universitatea Bucureşti se constituie parte în dosarul Mineriadei şi cere daune materiale vinovaţilor. Reprezentanţii instituţiei au declarat că demersul este motivat de distrugerile provocate de mineri asupra unor colecţii rare şi mobilierului. Însă, mai importante, spun aceştia, sunt violenţele suferite în vara lui 1990 de profesori şi studenţi, scrie adevarul.ro.

La începutul lunii aprilie, Universitate a trimis o adresă Parchetului General, prin care s-a constituit parte civilă în dosarul Mineriadei. Documentul atrage atenţia asupra prejudiciului material şi moral pe care l-a suferit Universitatea Bucureşti: pătrunderea ilegală, distrugerea patrimoniului şi, mai important, violenţele grave şi tratamentele inumane suferite de profesori şi studenţi în acea perioadă. Prejudiciul material este destul de greu de cuantificat. Sunt aproape 30 de ani. Dar avem experţi care vor lucra pentru a evalua pagubele”, a spus Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti, la un post de televiziune.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 23 decembrie 2016, că în dosarul cunoscut sub numele de "Mineriada 13 - 15 iunie 1990” s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru infracţiuni contra umanităţii, faţă de mai multe persoane aflate în fruntea statului, la acea vreme, printre care Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi preşedinte al României, și Petre Roman, fost premier.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close