Antena 3 CNN Actualitate Unu din doi pensionari primeşte un fel de "a 13-a pensie" în luna ianuarie

Unu din doi pensionari primeşte un fel de "a 13-a pensie" în luna ianuarie

Aproape 2,50 de milioane de pensionari vor primi un sprijin financiar cuprins între 600 şi 1.200 de lei, în aşa fel încât pensionarii cu pensii mici să ajungă la un venit de 2.200 de lei în această lună, potrivit deciziei Guvernului.

Unu din doi pensionari primeşte un fel de "a 13-a pensie" în luna ianuarie
de Gabriel Dano    |    04 Ian 2022   •   19:55

Măsura se aplică pensionarilor cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, potrivit ZF.

„Măsura este prevăzută în programul de guvernare 2021-2024 şi este menită să vină în sprijinul acestei categorii de persoane vulnerabile, în perioada de iarnă, ca sprijin excepţional”, spun reprezentanţii Ministerului Muncii.

Astfel, un pensionar cu o pensie mai mică de 1.000 de lei va primi 1.200 de lei, iar un pensionar cu o pensie de 1.600 de lei va primi suplimentar 600 de lei, în aşa fel încât venitul din luna ianuarie să ajungă la 2.200 de lei. Din totalul celor 2,45 de milioane de pensionari care vor primi un fel de ”a 13-a pensie” în luna ianuarie a acestui an, aproximativ 2 milioane au pensii mai mici de 1.200 de lei pe lună.

Efortul bugetar necesar acestei decizii este de circa 2,5 miliarde de lei, dintr-un buget total al pensiilor de 106 miliarde de lei în 2022, potrivit datelor Ministerului Muncii. Cheltuiala cu sprijinul acordat pensionarilor în această lună echivalează cu un procent de 28% din bugetul lunar de pensii.

Când ajung pensiile majorate şi ajutorul pentru scumpiri. Anunţul Poştei Române

Plata pensiilor întârzie cu două zile luna aceasta. Valentin Ştefan, șeful Poștei Române, a explicat de ce şi a anunţat când vor ajunge pensiile majorate şi ajutorul pentru scumpiri.

Plata pensiilor întârzie cu două zile luna aceasta. În mod normal pensiile erau plătite cu data de 4 a fiecărei luni, dar banii pentru drepturile sociale au fost virați cu întârziere.

Directorul Poștei dă asigurări că banii vor ajunge la pensionari în cel mai scurt timp. Ne încadrăm în graficul normal de distribuire a pensiilor.

Începând de ieri au început să intre banii în conturile Poștei, bani veniți de la Casele Județene de Pensii. Avem suficienți bani acum încât să putem să începem distribuirea pensiilor.

Noi sperăm că cel târziu pe data de 6 să începem distribuirea pensiilor dacă nu chiar de mâine.Sperăm ca până pe data de 15 să le reușim să ducem toate pensiile.

Acum cu o paranteză că tot timpul există un număr de pensii care nu vor fi distribuite la timp din diferite motive dar este un lucru normal.

Oricum sper să ajungem undeva spre 99% ", a spus șeful Poștei Române, Valentin Ştefan la Antena 3.

×
Subiecte în articol: pensii
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close