Antena 3 CNN Actualitate Unu mai muncitoresc: "Huo, hoţii la mici!". FOTOREPORTAJ din Parcul Izvor al Capitalei

Unu mai muncitoresc: "Huo, hoţii la mici!". FOTOREPORTAJ din Parcul Izvor al Capitalei

Unu mai muncitoresc: "Huo, hoţii la mici!". FOTOREPORTAJ din Parcul Izvor al Capitalei
Sursa foto: Mici si bere la petrecerea lui Vanghelie
01 Mai 2009   •   16:55
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE //Fum, taraf, mulţi mici, bere la bax şi mii de oameni. Aşa arată peisajul din parcul Izvor din Capitală, în care bucureştenii care n-au plecat la mare au sărbătorit ziua de 1 mai pe iarba din faţa Palatului Parlamentului. "Unu mai muncitoresc", petrecerea organizată de către Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti, a adunat aproape 3000 de bucureşteni, care s-au aprovizionat cu baxurile de bere, farfuriile cu mici şi pâine şi au dat drumul la distracţie, pe ritmurile tarafurilor care au răsunat în tot parcul Izvor. Antena3.ro că prezintă un foto-reportaj de la sărbătoarea de 1 mai din Capitală, unde micii păreau că nu ajung tuturor şi unde diversele ambalaje de bere, mici şi alte soiuri de mâncare zăceau şi ele împreună cu petrecăreţii, pe iarba din faţa Casei Poporului.

Vineri, căldura de afară şi 1 mai, ziua muncii, i-au scos din casă pe bucureşteni, care au început să se strângă în parcul Izvor în jurul orelor 12, la petrecerea "muncitorească" a lui Vanghelie. Si-au adus de acasă umbrelele pentru soare, copiii şi căţeii, soacra şi alte rude sau prieteni, o trotinetă sub braţ, o bicicletă şi o minge.












O parte dintre bucureştenii prezenţi, îmbrăcaţi cu haine de sărbătoare, adică doamnele cu costume din două piese şi domnii la patru ace, ca la nuntă, a ocupat rapid mesele din plastic care încercau să dea impresia de picnic.








A apărut şi cealaltă tabără, a oamenilor îmbrăcaţi sport, în şlapi şi pantaloni sau alte combinaţii în care să se simtă comod, care s-a echipat cu tricourile, şepcile şi pancartele PSD-ului şi au marcat şi ei teritoriul, pentru a nu rămâne fără loc pe scaunele de la "petrecere".








Oamenii au stat aranjaţi în şir indian la cozile de la tarabele cu mici, dar cei speriaţi că nu vor mai apuca mici şi bere, mulţi de altfel, se înghesuiau, dădeau coate şi se luau la harţă cu cei care au parcat regulamentar la cozile din parcul Izvor.











Ceilalţi, care deja stătuseră o anumită vreme la cozi, plecau liniştiţi cu ditamai farfuriile cu mici şi pâine către un loc în care să savureze prânzul sau zăceau pe bancă cu proviziile de bere şi sucuri lângă ei, în compania fumului, a zarvei, aglomeraţiei şi a peisajului pestriţ.











Bucureştenii care au ieşit să sărbătorească 1 mai în parcul Izvor s-au tolănit pe iarbă, să se bronzeze ori să citească o carte sau pur şi simplu să zacă de ziua liberă. Alţii au încins o horă pe ritmurile tarafului care presta pe scenă şi săltau cu tot cu chiuituri în atmosfera fumigenă de atâţia mici, din faţa Palatului Parlamentului.












Cei care au participat la distracţia oferită de Marian Vanghelie cu ocazia zilei de 1 mai, au fost înconjuraţi nu numai de mâncare şi de bere, ci şi de diversele ambalaje aruncate pe iarba din parcul Izvor, în mijlocul cărora bucureştenii se relaxau, zăceau şi mâncau.









Si vânzătorii ambulanţi de baloane, ochelari de soare, vată pe băţ şi alte produse stradale au înconjurat mulţimea de oameni din Izvor. Si-au aranjat mesele pe alei, au expus diversele produse care au luat ochii copiilor şi au scos din buzunar banii părinţilor şi petrecerea a continuat, în acelaşi spirit al "Unu mai muncitoresc".






Paula Safta, Antena3.ro






×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close