Antena 3 CNN Actualitate Unui pacient bolnav de cancer i se va implanta în locul limbii o bucată din muşchiul pectoral

Unui pacient bolnav de cancer i se va implanta în locul limbii o bucată din muşchiul pectoral

Unui pacient bolnav de cancer i se va implanta în locul limbii o bucată din muşchiul pectoral
de M.T.    |    09 Apr 2014   •   17:49

Operaţie extrem de dificilă la Cluj Napoca. Un bărbat de 44 de ani din Bucureşti, care are cancer la limbă, este operat de o echipă de chirurgi condusă de profesorul Teofil Lung.

Pentru că starea sa este foarte gravă, medicii sunt nevoiţi să-i scoată tot aparatul vorbirii. Este pentru a doua oară când o astfel de intervenţie chirurgicală are loc la noi în ţară

Bărbatul a ajuns în stare gravă la spitalul din Cluj, cu o tumoră la limbă. La Bucureşti a făcut zeci de şedinte de chimioterapie, radioterapie şi cobalto-terapie. Acum, nu mai poate nici să mănânce.
 
Operaţia constă în îndepărtarea limbii şi a întregului aparat al vorbirii. Pacientului i se va implanta ulterior o parte din muşchiul pectoral în cavitatea bucală.

O intervenţie chirurgicală de acelaşi tip a mai fost făcută în România, cu succes, în urmă cu 10 ani, tot de profesorul Teofil Lung.

Pacienta de atunci a avut o evoluţie pozitivă şi chiar a reuşit să vorbească dupa primele 21 de ore de la operaţie.

Din echipa medicală care va face intervenţia chirurgicală vor face parte cel puţin ţase chirurgi, anestezişti şi specialişti în tratarea afecţiunilor maxilo-faciale.

×
Subiecte în articol: operatie Cluj Napoca
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close