Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre răniţii în accidentul aviatic din Apuseni a fost externat. Cele mai recente informaţii oficiale despre starea răniţilor

Unul dintre răniţii în accidentul aviatic din Apuseni a fost externat. Cele mai recente informaţii oficiale despre starea răniţilor

Unul dintre răniţii în accidentul aviatic din Apuseni a fost externat. Cele mai recente informaţii oficiale despre starea răniţilor
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Ian 2014   •   13:28
Update -  Doctorul Radu Zamfir, care a suferit cele mai uşoare răni în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a fost externat din Spitalul Judeţean Cluj şi ajunge marţi în Bucureşti, cu un avion de linie, a anunţat managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban.

"Suntem foarte marcaţi de incidentul de luni, dar vrem să mulţumim tuturor echipelor de salvare şi oamenilor de bine care au coordonat acţiunea de salvare. Doctorul Radu Zamfir a demonstrat spirit de echipă şi a început imediat resuscitarea unei colege cu care era în avion", a spus managerul Institutului Fundeni, într-o conferinţă de presă.

..................................................................................................................................

Toate cele cinci victime ale accidentului aviatic din Munţii Apuseni, aflate la terapie intensivă, sunt conştiente şi stabilizate hemodinamic şi respirator, au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca în cadrul unei conferinţe de presă.


Victimele accidentului aviatic, care au vârste cuprinse între 23 şi 46 de ani, au traumatisme cervicale, cranio-cerebrale, contuzii şi, în particular, traumatisme toracice sau de membre, iar starea lor este stabilă.

"Au fost făcute intervenţii chirurgicale de închidere a fracturilor închise şi pentru reducedrea luxaţiilor. Victimele sunt conştiente, stabile hemodinamic şi respirator", a spus Cristina Ghervan, directorul medical al SJU Cluj.

Directorul medical al SJU Cluj a mai spus că la unitatea medicală au fost mobilizate, pentru primirea pacienţilor, Unitatea de Primiri Urgenţe, Secţia ATI- Chirurgie Generală 1, secţiile Nerurologie şi Imagistică, fiind asigurate toate resursele umane şi materiale existente.

"După preluarea pacienţilor de către echipa UPU-SMURD, aceştia au fost evaluaţi primar şi secundar, asigurându-se măsurile terapeutice de urgenţă. Au fost aduşi la UPU Cluj-Napoca, unde au fost reevaluaţi de echipe multidiscipinare de traumă, după care s-a decis internarea a secţia de Terapie Intensivă", a declarat, la rândul său, şeful UPU Cluj-Napoca, Adela Golea.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca sunt internaţi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihorprecum şi copilotul avionul prăbuşit, Răzvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

 
 

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close