Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre şoferii cu permis de conducere obţinut în Argeş, analfabet

Unul dintre şoferii cu permis de conducere obţinut în Argeş, analfabet

Unul dintre şoferii cu permis de conducere obţinut în Argeş, analfabet
Sursa foto: analfabet cu permis
11 Mar 2009   •   23:25

Poliţiştii l-au audiat pe unul dintre cei 3.500 de posesori de permis de conducere, eliberat în Argeş. Bărbatul fusese oprit în trafic pentru că nu avea rovignetă. Poliţiştii au descoperit mult mai mult de atît. Şoferul nu ştia să scrie şi să citească şi nici nu cunoştea semnele de circulaţie.

Un exemplu elocvent că la Piteşti permisele s-au dat pe şpagă. Un bărbat din comuna Davideşti a fost oprit în trafic de poliţiştii din Mioveni pentru că nu avea rovignetă. Poliţiştii au constat cu surprindere că omul nu era în stare să semneze procesul verbal. Şoferul nu ştia să scrie. Cum permisul era eliberat de Serviciul Permise Piteşti, oamenii legii au sesizat reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie.

La audieri, şoferul le-a demonstrat că nu ştie nici să citească şi, cu atât mai puţin, să interpreteze semnele de circulaţie. Bărbatul are permis de conducere valabil, pentru toate categoriile. De altfel, la audierile de la sediul DGA a venit la volanul camionului său. Nu-şi mai aduce însă aminte în ce a constat examenul pentru carnet.

Acesta este doar unul dintre cei 3.500 de oameni făcuţi şoferi de poliţiştii din Argeş, între 2006 şi 2008. Şi care circulă zilnic pe drumurile publice.

Între timp, judecarea în cazul celor trei magistraţi din Piteşti implicaţi în scandalul eliberării frauduloase a permiselor de conducere, s-a amânat până pe 25 martie.

Două dintre judecătoare sunt acuzate că au intervenit pentru soluţionarea unor cereri - personale sau ale unor membrii ai familiilor lor, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii. Cea de-a treia judecătoare, de la Curtea de Apel Piteşti, este cercetată de procurori pentru înşelăciune. Ea este acuzată că ar fi înscenat un accident rutier, cu ajutorul primarului şi a unui poliţist din localitatea Bascov, după ce şi-a găsit maşina lovită, neavând asigurare.

În toate cele trei cazuri există legături cu dosarele anchetate de Direcţia Naţională Anticorupţie, în care 28 de poliţişti şi instructori auto sunt acuzaţi că au eliberat ilegal permise auto în judeţul Argeş.

Antena 3

×
Subiecte în articol: permis de conducere Argeş
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close