Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Fiul cel mare al diplomatului implicat într-un accident rutier a murit

UPDATE: Fiul cel mare al diplomatului implicat într-un accident rutier a murit

UPDATE: Fiul cel mare al diplomatului implicat într-un accident rutier a murit
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Iul 2013   •   19:33
UPDATE 19:30 - Fiul cel mare al şefului Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, rănit grav în accidentul produs, duminică, pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina condusă de tatăl său a fost lovită de alt autoturism, a murit la Spitalul Judeţean Sibiu, conform Mediafax.
Şeful Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Sibiu, medicul Constantin Roşca, a declarat, că pacientul de 23 de ani adus în stare gravă la spital în urma accidentului produs pe DN 1 - fiul cel mare al şefului Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, - a decedat. 
Potrivit medicului, tânărul a suferit un traumatism cranian, toracic şi abdominal sever, cu fractură costală multiplă, cu ruptură de splină, "având sânge mult în cavitatea abdominală".
Imediat după internare, tânărul a fost dus în sala de operaţii, pentru a se interveni în cazul rupturii de splină, el decedând însă după câteva ore.
Constantin Roşca a precizat că diplomatul român a suferit, la rândul său, o ruptură de splină, motiv pentru care medicii au decis ca şi acesta să fie supus unei intervenţii chirurgicale. De asemenea, Cristian Istrate are mai multe coste rupte. 
Şeful UPU a mai declarat că soţia diplomatului are un traumatism toracic minor, fără fractură, aceasta aflându-se sub supraveghere. 
Reprezetanţii Spitalului de Pediatrie Sibiu, unde a fost internat fiul cel mic al ambasadorului, în vârstă de 14 ani, au precizat că pacientul este în investigaţii, fiind suspus unui examen cu computerul tomograf, pentru stabilirea diagnosticului.
 
-------------------------
Şeful Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminică, într-un accident produs pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina în care se afla, alături de soţie şi cei doi copii, a fost lovită de alt autoturism.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, accidentul a avut loc pe DN 1, în zona localităţii sibiene Avrig. 
"O femeie care conducea o maşină înmatriculată în Bistriţa a intrat în depăşirea neregulamentară a unui TIR, moment în care din faţă venea un autoturism care circula regulamentar. Cele două maşini s-au ciocnit, cinci persoane fiind rănite", declara Luciana Balteş. 
Surse din cadrul anchetei declarau corespondentului MEDIAFAX că în accident a fost implicat şeful Misiunii permanente a României pe lângă oraganizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate.
Ambasadorul, soţia lui şi cei doi copii se aflau într-o maşină înmatriculată în Austria, acesta fiind autoturismul lovit de maşina condusă de femeia care a intrat în depăşire.
Cristian Istrate, soţia şi fiul său de 23 de ani au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oraş. 
La Spitalul Judeţean Sibiu a ajuns şi şoferiţa care a provocat accidentul. 
Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu afirmau că tânărul de 23 de ani a suferit multiple leziuni, traumatisme şi contuzii, starea sa fiind foarte gravă. 
Decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, ca şef al Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu în luna martie, după ce acesta a fost avizat în octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţie. 
Istrate a fost ambasador al României în Norvegia în perioada 2006-2011.

×
Subiecte în articol: fiu tanar diplomat Viena grup
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close