Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Grindeanu: Vor exista dezbateri publice pentru legea "Big Brother"

UPDATE. Grindeanu: Vor exista dezbateri publice pentru legea "Big Brother"

UPDATE. Grindeanu: Vor exista dezbateri publice pentru legea "Big Brother"
Sursa foto: Foto: androidcommunity.com
08 Ian 2015   •   18:05
UPDATE. Ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, a explicat, la finalul întâlnirii, că trebuie ajuns la un echilibru în ceea ce priveşte această lege, pentru a nu încălca dreptul la viaţă privată a cetăţenilor. 
 
"Vom ţine cont şi vom face dezbateri publice, aşa cum spune legea, vom ţine cont şi de punctele de vedere venite din societatea civilă, trebuie, aşa cum am spus şi la audieri, să avem grijă în a avea o balanţă între nevoia de securitate a cetăţeanului şi dreptul la o viaţă privată şi libertate de exprimare, până la urmă. Vreau să vă spun că aceste modificări pe care noi le-am înaintat au venit din partea inclusiv unor reprezentanţi ai societăţii civile. Şi din partea asta."
 
---

Autorităţile române au reluat discuţiile pentru introducerea legii "Big Brother", într-o nouă formulă, după ce în anul 2012 CCR a decis că legea este neconstituţională.
 
Corespondentul Antena 3, Vasile Marcu, a explicat că la sediul Ministerului Comunicaţiilor s-au adunat reprezentanţi ai structurilor de securitate din România, dar şi din justiţie, pentru discuţii.
 
"Sunt specialişti din mai multe ministere, din STS, Ministerul Justiţiei, DNA, DIICOT, dar şi de la serviciile secrete. Toţi vor să găsească o formulă prin care legea "Big Brother" să fie reactivată, după ce a fost declarată neconstituţională de judecătorii CCR. În momentul de faţă, sunt peste 12.000 de dosare blocate, dosare care au la bază interceptări telefonice şi care acum nu mai pot fi folosite în instanţă. Trebuie spus că legea Big Brother a fost declarată neconstituţională în 2012 de judecătorii CCR, care au considerat că nu respectă drepturile omului şi încalcă libertăţile personale."
 
Sorin Grindeanu, ministrul Comunicaţiilor, a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, că autorităţile române îşi propun să găsească un echilibru perfect pentru această lege, la fel cum au reuşit şi alte state europene.
 
"Alte state din UE au găsit modalitatea prin care să împace ambele probleme, şi nevoia de securitate a cetăţenilor dar şi tot ce ţine de libertatea de expresie şi drept la spaţiu privat, vom găsi balanţa perfectă prin care să acoperim acest vid legislativ. Ne referim la Legea 506, cea care reglementează domeniul comunicaţiilor, să o aducem la zi, în acord şi cu deciziile CEDO, nu doar să o aducem la zi, dar să şi adăugam anumite chestiuni care ţin de reglementarea pe domeniul cartelelor prepay."
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close