Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Ministrul pentru Energie: Este de nepermis ce se întâmplă în Carei

UPDATE. Ministrul pentru Energie: Este de nepermis ce se întâmplă în Carei

UPDATE. Ministrul pentru Energie: Este de nepermis ce se întâmplă în Carei
Sursa foto: Foto: hdw.eweb4.com
02 Ian 2015   •   16:05
UPDATE. Ministrul pentru Energie, Andrei Gerea, a explicat că situaţia din Carei este "de nepermis". De asemenea, oficialul a explicat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica situaţia.
 
"Este o situaţie de nepermis ce s-a întâmplat acolo. Din punctul meu de vedere, este rezultatul indolenţei perpetuate în timp, lipsei de investiţii, faptul că acest lucru se cunoştea de atâta timp şi nu s-a intervenit. Nu au avut niciun fel de plan de avarie, ceva să poată interveni în scurt timp, să poată asigura un minim necesar. Noi vom trimite Corpul de Control imediat şi vom lua măsurile necesare."

---

Jumătate din oraşul Carei este în acest moment fără curent electric. De mai bine de 48 de ore, oamenii nu mai au electricitate. Problema a fost rezolvată, pentru o scurtă perioadă, dar a revenit, astfel încât aproximativ 10.000 de oameni dintr-un oraş fără sistem centralizat de încâlzire aşteaptă să poată folosi centralele termice.

 
"Jumătate din oraş a avut curent, cam 3.500 de locuinţe şi apartamente n-au avut curent, deci aproape jumătate de oraş. Şi nu au nici acum. Aseară s-a remediat situaţia dar pentru puţin timp. Peste 10.000 de oameni sunt afectaţi. Nu cei care administrează sistemul sunt problema, ci cablurile vechi. Proprietarul ar trebui să le schimbe, sunt lucruri ştiute de ani de zile. Vorbim despre cablurile din pământ, care ajung la transformatoare", a explicat primarul din Carei.
 
Edilul a explicat că problema este ştiută de ani de zile, dar nimeni nu face nimic.
 
"Discutăm de ani de zile cu administratorii, ei ne trimit facturi, noi plătim, dacă nu plătim rămânem fără gaz şi curent. Acum, la ora 12:00 ne întâlnim la prefectură şi vreau o informare corectă de la ei şi să ne spună ce să facă oamenii. "
 
Ba mai mult, primarul a explicat că nu este ascultat de firmele din domeniu.
 
"Aceste firme-mastodont, care administrează aceste sisteme, nu prea comunică cu oameni ca noi. Nu ştie lumea unde să se adreseze. Oamenii nu ştiu unde să se adreseze. E beznă totală. Atât fizic, cât şi formal. Lumea sună de primar şi primarul nu este ascultat de nimeni. Lipsa de comunicare este cea mai gravă. Nu mă las, încerc să ajung la informaţii, dar nu ajunge. Am ajuns la capătul răbdărilor. Dacă pretindem să plătească cetăţeanul şi firmele curentul la timp, avem pretenţia să fim serviţi la timp. 4 ore, 24 de ore, o săptămână, să ia măsuri. Centralele termice sunt acţionate electric. Nu pot fi folosite şi îngheaţă acolo."
 
"De peste 15 ani nu funcţionează sistemul centralizat de încălzire, fiecare are gaz şi centrală de apartament. Sigur, ar funcţiona acest sistem dacă ar fi curent" 
 
Întrebat dacă are vreo informaţie referitoare la când ar putea fi rezolvată situaţia, primarul a explicat că informaţiile nu mai sunt valabile.
 
"Din nefericire, informaţia pe care o aveam acum două ore nu mai este valabilă, pentru că între timp a căzut iar curentul. Dacă vor folosi toată aparatura electrică, sigur pică din nou sistemul şi îi rog să decupleze ceea ce nu este musai, pentru că sistemul este foarte vulnearbil."
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close