Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Persoanele blocate pe un drum judeţean din Suceava au fost preluate de ISU

UPDATE. Persoanele blocate pe un drum judeţean din Suceava au fost preluate de ISU

UPDATE. Persoanele blocate pe un drum judeţean din Suceava au fost preluate de ISU
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Feb 2014   •   11:00
UPDATE: Cele zece persoane, între care o femeie şi copilul ei de doi ani, care sâmbătă seară au rămas blocate în două maşini pe un drum judeţean din Suceava, din cauza viscolului,  au fost transportate la adăpost, pompierii ISU intervenind cu o autoşenilată pentru transportul acestora.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, în ajutorul persoanelor blocate în două maşini pe DJ 209 Vereşti-Fântânele au pornit iniţial două utilaje ale Primăriei comunei Fântânele care, din cauza zăpezii, au rămas şi acestea blocate, iar pompierii militari suceveni au intervenit cu o autoşenilată, care le-a găsit pe cele zece persoane blocate în zăpadă la aproximativ un kilometru de localitatea Fântânele. 
Primii salvaţi au fost o femeie în vârstă de 36 de ani şi băieţelul său, în vârstă de doi ani, pe care salvatorii i-au transportat chiar până la domiciliu, în localitatea Stamate, unde au ajuns în siguranţă. Ulterior au fost transportate la adăpost toate persoanele.
"Intervenţia a fost extrem de grea, echipajul pompierilor militari fiind expus în permanenţă la condiţii de viscol şi ger, mai bine de două ore cât timp s-au desfăşurat operaţiunile de salvare", a menţionat Găleată.

-----------

Două maşini în care se află zece persoane au rămas înzăpezite, sâmbătă seară, pe un drum judeţean din Suceava care este blocat din cauza viscolului puternic, iar pentru preluarea acestora se intervine cu o autoşenilată care le va transporta în primul sat, conform Mediafax.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că la ora transmiterii acestei ştiri se intervine cu o autoşenilată din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru preluarea a şapte persoane din două maşini care au rămas blocate pe DJ 290 Vereşti-Fântânele, din cauza viscolului puternic.
El a spus că autoşenilata va prelua persoanele înzăpezite şi le va transporta în primul sat, iar utilajele de deszăpezire vor acţiona pentru deblocarea drumului.
Sinescu a precizat că din cauza vântului puternic care aduce zăpada de pe câmp pe şosea mai multe drumuri judeţene din estul judeţului sunt afectate, circulându-se cu dificultate.
"Pe drumurile naţionale circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar pe trasee judeţene din estul judeţului circulaţia este îngreunată din cauza viscolului", a spus prefectul de Suceava, precizând că în judeţ nu sunt alte maşini blocate sau localităţi izolate.
Tot din cauza viscolului, în zona Fălticeni a fost afectată alimentarea cu energie electrică pentru 500 de familii, totodată fiind semnalate alte 43 de deranjamente individuale, echipele de intervenţie fiind în zonă şi încercând să remedieze avariile.
Potrivit sursei citate, 18 persoane care au nevoie de dializă şi care care sunt internate şi ar fi urmat să revină acasă au fost reţinute în spital pentru a nu exista riscul să nu se mai ajungă apoi la locuinţele lor pentru a fi preluate. De asemenea, în localităţile din zona de est a judeţului unde este viscol puternic se face în prezent o evaluare a situaţiei femeilor însărcinate care urmează să nască, urmând ca duminică dimineaţă, în funcţie de urgenţă, să fie preluate şi transportate la spital.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close