Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Protestul din Capitală faţă de eutanasierea câinilor s-a încheiat

UPDATE. Protestul din Capitală faţă de eutanasierea câinilor s-a încheiat

UPDATE. Protestul din Capitală faţă de eutanasierea câinilor s-a încheiat
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2014   •   19:00
UPDATE 19:00 - Protestul din Capitală faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân s-a încheiat fără incidente, după aproximativ două ore şi jumătate, participanţii cerând ca maidanezii să fie adoptaţi şi sterilizaţi.
"Dincolo de compasiunea pentru aceste suflete care sunt uşite, dincolo de faptul că nu consider eutanasia ca fiind o soluţie, mai este şi problema modului în care sunt ucise aceste animale, pentru că nu ne-a fost permisă intrarea în adăposturi şi nu ştim exact cum se desfăşoară procedurile de eutanasiere. Şi pentru asta sunt azi aici", a declarat o tânără, participantă la protest.
Un bărbat dintre protestatari a spus că nu eutanasierea, ci adopţia în masă, ar trebui să soluţioneze problema câinilor fără stăpân.
"Dacă de ani de zile s-ar fi sterilizat câinii în Bucureşti, numărul lor nu ar fi fost atât de mare. Au fost turaţi bani, iar acum animalele plătesc cu viaţa", a mai spus acesta.

--------------------

Aproximativ 300 de persoane protestează, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân, la manifestaţie fiind prezenţi reprezentanţi ai mai multor organizaţii de protecţia animalelor, inclusiv din alte oraşe din ţară, dar şi cetăţeni străini.
Oamenii s-au adunat în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, cu pancarte cu mesaje împotriva eutanasierii, dar şi cu candele aprinse. Unii dintre ei au venit şi cu animalele de companie în lesă, atât căţei de rasă, cât şi comunitari care au fost adoptaţi, conform Mediafax.
La manifestaţie sunt prezenţi membri ai unor ONG-uri din Râmnicu Vîlcea, Piteşti, Ploieşti şi Cluj - Napoca, precum şi cetăţeni străini.
Pe pancartele lor se pot vedea mesaje precum "Europe against killing of Romanian Stray Dogs" (Europa este împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân din România), "Stop crimei, vrem sterilizarea şi ciparea tuturor cîinilor cu stăpân şi pedepsirea abandonului", "Viaţa în adăpost nu este viaţă", "Adăposturile primăriei sunt lagăre de exterminare" şi "Adoptă şi tu un câine".
Oamenii spun că fac un apel pentru adopţia în masă şi sterilizarea câinilor fără stăpân şi scandează "Uniţi salvăm, viaţa apărăm", "Vrem soluţii, nu masacru" şi "Dacă suntem laşi, nu scăpăm de ucigaşi".
Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei Capitalei anunţa, în 20 februarie, că au fost eutanasiaţi 187 de câini din adăposturi, după 100 de zile în care aceştia  n-au fost revendicaţi sau adoptaţi.
"Gândiţi-vă că am avut săptămâna trecută 35 - 40 de adopţii şi zile în care nu a fost adoptat niciun câine, în raport cu un minim de 90 de câini pe care autoritatea îi prinde într-o zi", a spus atunci Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA.
Şi alte municipalităţi din ţară au anunţat începerea sau intenţia de a începe eutanasierea câinilor din adăposturi care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi în termenul legal de 14 zile lucrătoare.
 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close