Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Traian Băsescu, cercetat în 8 dosare penale

UPDATE. Traian Băsescu, cercetat în 8 dosare penale

UPDATE. Traian Băsescu, cercetat în 8 dosare penale
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2015   •   18:03
UPDATE. Numele lui Traian Băsescu apare în opt dosare penale, conform Parchetului General, după cum urmează: 
  • Un dosar la Parchetul General
  • Un dosar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti
  • Un dosar la DNA 
  • Cinci dosare la DIICOT
  • ---

    Numele lui Traian Băsescu apare în şapte dosare penale, conform centralizării justiţiei din România. Mai exact, vorbim despre un dosar la DNA, cinci dosare la DIICOT şi un dosar în care Gabriela Firea îl acuză pe fostul preşedinte de şantaj. 

    Reporterul Antena 3 pe justiţie, Ana Maria Roman, a explicat: 
     
    "Este vorba despre un răspuns la o solicitare pe care au făcut-o jurnaliştii după ce Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni. A fost întrebat de mai multe ori Tiberiu Niţu în legătură cu dosarele pe care ar putea să le aibă Traian Băsescu, susţinea că nu are o centralizare. Iată că s-a făcut şi centralizarea. 
     
    Procurorii susţin că a existat un număr de 58 de cauze penale, din care aceştia au ales să soluţioneze 53. Iată, însă, că dacă imunitatea prezidenţială a fost invocată în unele dosare, în altele nu a mai contat. Procurorii susţin că erau cauze care nu aveau legătură cu preşedintele Traian Băsescu. De exemplu, plângeri pe scăderi de pensii. Aşadar, aceştia susţin că 53 au fost soluţionate cu scoatere sau NUP, se invocă şi articole cum că nu ar exista fapta sau persoana nu a participat la faptă. 
     
    Cât despre DNA, aceştia susţin că au fost patru cauze penale, din care doar una nu a fost soluţionate, vorbim chiar de dosarul "Flota", în care toate persoanele au primit NUP. Traian Băsescu este singurul care mai aşteaptă o soluţie, care încă nu a venit din partea procurorilor. 
     
    În ceea ce priveşte DIICOT, acolo au fost înregistrate şase dosare penale, din care cinci sunt încă în curs de soluţionare, iar unul a fost clasat prin ordonanţă de urgenţă."

    ×
    Parteneri
    Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
    x close