Antena 3 Actualitate Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID. Ce reprezintă o urgență și ce nu

Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID. Ce reprezintă o urgență și ce nu

de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   09:13
Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID. Ce reprezintă o urgență și ce nu
Sursa foto: Hepta

Andreea Cigolea a prezentat la ”Sfat de sănătate” cum a arătat o secție de Urgență în toată perioada de pandemie.

Medicul Odette Pană a spus ce cazuri s-au prezentat în unitatea spitalicească în această perioadă, dar a explicat și ce reprezintă de fapt o urgență medicală și ce nu.

Medicii recomandă în continuare să nu ne fie teamă de COVID și să ne prezentăm la doctor pentru orice problemă de sănătate.

”Au fost perioade în care nu puteam interna pacienții din lipsă de locuri. Pacienții erau în UPU până se găsea un loc”, a spus medicul Odette Pană.

Cum a arătat anul pandemic pentru un medic de urgență

”A arătat groaznic pentru că a trebuit să facem față și numărului mare de prezentări și faptului că mulți dintre colegii noștri s-au îmbolnăvit(...). A trebuit să facem față și să acoperim toată această perioadă”, a spus Odette Pană.

Ce reprezintă o urgență și ce nu

Potrivit medicului, ”oamenii trebuie să vină la spital când simt că este ceva în neregulă”. ”Acele simptome trebuie să-i deranjeze. Avem pacienți care vin cu acuze minore, de exemplu dureri de membre de multe luni de zile și acelea nu sunt urgențe și trebuie rezolvate de medicul de familie”, a mai spus medicul.

Durerea în piept, senzația de sufocare, o durere abdominală care apare brusc și este deranjantă sunt simptome care reprezintă o urgență.

”Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID, dar poate fiecare dintre pacienții care prezintă un simptom să întrebe întâi medicul de familie”, a precizat Odette Pană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close