Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu urgia care a lovit vestul țării: Peste 80 de apeluri la ISU, copaci căzuți peste mașini și străzi inundate

Imagini cu urgia care a lovit vestul țării: Peste 80 de apeluri la ISU, copaci căzuți peste mașini și străzi inundate

Mai multe străzi din Oradea au fost devastate de o furtună care s-a abătut, în această după amiază, asupra orașului. Localnicii au primit mesaje de avertizare Ro-Alert.

Imagini cu urgia care a lovit vestul țării: Peste 80 de apeluri la ISU, copaci căzuți peste mașini și străzi inundate
Sursa foto: bihon.ro
de Ioana Mircea    |    12 Iul 2023   •   20:02

Echipajele de pompieri ale Detașamentelor 1 și 2 Oradea au intervenit în această după amiază, pentru degajarea unor copaci doborâți de vântul puternic pe carosabil, fire de electricitate, și, în unele cazuri, pe autoturisme, pe mai multe străzi, după ce o furtună s-a năpustit asupra orașului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Pentru protejarea populației din zonele aflate sub incidența avertizărilor meteorologice, până la această oră, la nivelul județului Bihor au fost trimise 4 mesaje de avertizare prin Sistemul Ro-Alert”, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor, bihon.ro.

Citește și: ANM, atenţionare meteo imediată | Lista zonelor afectate de Cod Roşu de ploi şi vijelii

Peste 80 de apeluri la ISU Bihor, în timpul codurilor roșu și portocaliu de furtună

Pompierii din Bihor au înregistrat miercuri după-amiaza peste 80 de apeluri în timpul avertizărilor Cod roșu și portocaliu de furtună.

„De la debutul furtunii, până la ora 19.20, în dispeceratul ISU Bihor au fost primite peste 80 de apeluri care sesizau efecte ale fenomenelor meteorologice avertizate”, au anunțat pompierii.

Echipajele de pompieri din Oradea au intervenit în oraș pentru degajarea unor copaci doborâți de vântul puternic pe carosabil, fire de electricitate, și, în unele cazuri, pe autoturisme.

De asemenea, pompierii au asigurat evacuarea apei din subsoluri și curți situate pe străzile Traian Goga, Prepeliței, Ștefan Octavian Iosif, Postăvarului.

Unele dintre misiuni sunt în desfășurare.

×
Subiecte în articol: Oradea furtuna Bihor
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close