Antena 3 CNN Actualitate "Urlă foamea-n noi!", la 20 de ani de la Revoluţie. 15.000 de oameni în Piaţa Victoriei (VIDEO)

"Urlă foamea-n noi!", la 20 de ani de la Revoluţie. 15.000 de oameni în Piaţa Victoriei (VIDEO)

"Urlă foamea-n noi!", la 20 de ani de la Revoluţie. 15.000 de oameni în Piaţa Victoriei (VIDEO)
Sursa foto: miting
07 Oct 2009   •   13:18

Zeci de mii de oameni au invadat Piaţa Victoriei din Capitală, începând cu ora 10.00. Sindicaliştii spun că au ieşit în stradă pentru a trage un semnal de alarmă guvernanţilor şi pentru a-şi cere drepturile. Ei sunt nemulţumiţi de salariile mici, de concedierile masive şi de cele zece zile de concediu forţat impuse de Guvern. Protestatarii cer un salariu minim pe economie la nivel naţional de 740 de lei în 2010 şi 1.300 în 2014, refacerea grilelor din legea unică de salarizare şi crearea de noi locuri de muncă.

Câteva dintre mesajele de protest au fost ?Murim noi, muriţi voi!?, "Urlă foamea-n noi", "Dispreţ, aroganţă, umilinţă!", "Nu vrem milă, nu cerşim, nici de foame nu murim!".

Mintingul de miercuri vine după 2 zile de negocieri fără rezultat între sindicalişti şi ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea. Confederaţiile sindicale spun însă, că nu vor opri protestele şi ameninţă că vor ajunge şi la grevă generală pe termen nelimitat, dacă nu vor fi luaţi în seamă de guvernanţi.

Sindicaliştii au plecat de încă de marţi seară spre Capitală. La intrare în Bucureşti, autocarele bugetarilor au fost preluate de poliţişti şi dirijate către centrul capitalei, unde are loc mitingul.

PIAŢA VICTORIEI, LUATĂ CU ASALT DE PROTESTATARI



PESTE 1.000 DE JANDARMI AU ASIGURAT ORDINEA LA MITING



Preşedintele Traian Băsescu nu a făcut niciun comentariu legat de protestul de miercuri, singura sa reacţie fiind o bătaie din palme:




Imagini de la mitingul din Piaţa Victoriei, trimise de un utilizator www.videonews.ro



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bugetari sindicalisti
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close