Antena 3 CNN Actualitate Urmările cazului Bistriţa. Peste 200 de asistenţi maternali au rămas fără atestat

Urmările cazului Bistriţa. Peste 200 de asistenţi maternali au rămas fără atestat

Urmările cazului Bistriţa. Peste 200 de asistenţi maternali au rămas fără atestat
30 Sep 2008   •   22:05

Cazul asistentei maternale de la Bistriţa, care a omorât un copil pe care îl avea în grijă, duce la descoperirea unor realităţi sumbre în ceea ce priveşte asistenţii maternali din România. 2000 de asistenţi din toată ţara au fost verificaţi iar descoperirile sunt uluitoare.
La Giurgiu, un asistent maternal era plecat de acasă, în timp ce copilul pe care îl ?îngrijea? se afla imobilizat într-un pat plin de urină. Acesta este doar un exemplu. În alte judeţe inspectorii au găsit copii subnutriţi deşi facturile decontate de asistenţii maternali erau imense. Aceştia decontau cocktailuri de fructe de mare, mici, bere şi alte produse alimentare.
Cele mai grave probleme au fost constatate în judeţele Galaţi, Bacău, Vaslui şi Bihor. Nereguli au fost identificate şi în Bucureşti. În aceste cazuri Inspecţia Muncii a sesizat Curtea de Conturi. Inspectorii au cerut şi retragerea atestatului pentru 200 de asistenţi maternali.
Cazul de la Bistriţa abundă în dosare penale. Directorul de la Protecţia Copilului Bistriţa, directorul adjunct, şeful de la serviciul asistenţi maternali şi 2 asistenţi sociali sunt, începând de marţi, urmăriţi penal pentru neglijenţă în serviciu.



Observator

×
Subiecte în articol: Bistriţa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close