Antena 3 CNN Actualitate Urmările crimei din Timişoara: La Facultatea de Medicină se vor monta camere de supraveghere

Urmările crimei din Timişoara: La Facultatea de Medicină se vor monta camere de supraveghere

Urmările crimei din Timişoara: La Facultatea de Medicină se vor monta camere de supraveghere
Sursa foto: Portbagajul unde a fost gasit omul transat de cei doi studenti
03 Aug 2009   •   15:07
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Ancheta în cazul celor doi studenţi la medicină, suspectaţi că ar fi ucis şi apoi tranşat un bărbat, continuă.

Cei doi suspecti au fost audiaţi de către procurorul criminalist, care a început împotriva acestora urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de omor. Pe numele celor doi Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a emis două mandate de arestare preventivă pe de 30 de zile, pentru omor şi complicitate la infracţiunea de omor.

Cei doi tineri au fost duşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, cercetările sunt în curs, iar noutăţile despre cei doi tineri continuă să apară.

Traseul studenţilor: facultate, restanţe şi apoi crimă

Carmen Bejan şi Raul Sergiu Florea sunt studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie ?Victor Babeş? (UMF) din Timişoara şi tocmai au terminat anul întâi, dar cu multe restanţe, după cum detaliază pentru Antena3.ro Doru Anastasiu, decanul UMF.

?Cei doi tineri au câteva restanţe, respectiv din 12 materii fundamentale, fata a luat 7 dintre ele, iar la restul a fost absentă, iar băiatul a promovat 6 materii, iar restul examenelor le-a picat?, explică Anastasiu pentru Antena3.ro.

El adaugă pentru Antena3.ro că nu i-a cunoscut personal pe cei doi studenţi, pentru că predă la anul a şaselea, nu la anul întâi şi că nu a existat un astfel de caz de crimă în istoria UMF din Timişoara.

?Nu am auzit despre ei nimic de rău, pentru că m-ar fi sesizat profesorii care le ţin cursurile şi nimeni nu se aştepta la ceea ce s-a întâmplat. În urmă cu doi ani, conducerea Universităţii de Medicină din Timişoara a vrut să monteze camere de supraveghere pe holurile căminelor din cadrul UMF, dar reprezentanţii stundeţiilor nu au fost de acord, pentru că le-ar fi îngrădit libertarea?, detaliază decanul Facultărţii de Medicină, pentru Antena3.ro.

Sistem de supraveghere în căminele facultăţii, din toamna acestui an

Doru Anastasiu mai spune pentru Antena3.ro că acele camere de luat vederi erau importante, pentru a observa cine intră şi cine iese din cămin şi că după incidentul în care cei doi studenţi din cadrul UMF Timişoara au ucis şi apoi tranşat un bătrân în camera de cămin, măsura de siguranţă va intra în vigoare din această toamnă.

?Deşi acum doi ani stundenţii au refuzat instalarea acestor camere de supraveghere, deja anul acesta nu cred că vor mai avea ceva de spus împotriva măsurii de siguranţă, după tot ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile. Aşa că de la începutul noului an universitar, în octombrie, camerele de luat vederi vor fi instalate pe holurile căminelor UMF?, a concluzionat pentru Antena3.ro Doru Anastasiu, decanul Universităţii de Medicină şi Farmacie ?Victor Babeş? din Timişoara.

Procurorii au stabilit, din probele de până acum, că bărbatul în vârstă de 65 de ani, găsit tranşat în portbagajul unei maşini, a fost omorât de student cu 50 de lovituri de cuţit.

După ce bărbatul a murit, cei doi suspecţi i-au tăiat picioarele, pe care le-au pus într-o pungă, apoi au transportat trupul ciopârţit la maşina acestuia.

Antena3.ro






×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close